Haberler

Derslerine Girdiği Oğluyla Aynı Okulda Öğretmenlik Yapıyor

BAYRAM SARAYOĞLU – Artvin'de bir imam hatip lisesinde görev yapan 56 yaşındaki Eyüp Düzgün, derslerine girdiği oğluyla aynı okulda öğretmenlik mesleğini yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Mesleğinde 34 yılı geride bırakmaya hazırlanan Düzgün, 27 yıl görev yaptığı Artvin Anadolu İmam-Hatip Lisesinde, ortaokulda öğretmenliğini yaptığı oğlu ile çocukları geleceğe hazırlıyor.

Eyüp Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya İlahiyat Fakültesinden 1983 yılında mezun olduğunu, aynı yıl Zonguldak'ta öğretmenliğe başladığını ve 1990 yılında memleketi Artvin'e tayininin çıktığını söyledi.

Derslerine girdiği oğluyla aynı okulda öğretmenlik yapmanın onurunu ve gururunu yaşadığını belirten Düzgün, "Oğlumla aynı okulda öğretmen olarak görev yapmak çok iyi ve güzel bir duygu. Ama oğlumla beraber onlarca öğrenci yetiştirdim. Bunların arasında öğretmen, doktor, hakim, savcı, idareci yetiştirdim. Hepsiyle gurur duyuyorum." dedi.

-Çocukları da öğretmen

Düzgün, 3 çocuğu bulunduğunu dile getirerek, tarih öğretmeni İsmail Cihat Düzgün'ün dışında ortanca kızının Bursa'da Türkçe öğretmenliği, en küçük kızının ise Samsun'da 19 Mayıs Üniversitesinden öğretmen olarak mezun olduğunu aktardı.

Mesleğini çok sevdiğini ve il günkü heyecan ve aşkla mesleğini 34 yıldır sürdürdüğünü belirten Düzgün, "Emeklim doldu ancak mesleği sevdiğim için halen görevime devam ediyorum. Sağlığım el verdiği müddetçe mesleğimi sürdüreceğim. Öğrencilerimi çok seviyorum. İnsan yetiştirmek dünyanın en güzel mesleğidir." diye konuştu.

Mezun olduğu okulda babasıyla aynı okulda öğretmen olarak görev yapmanın heyecanını ve yanı sıra farklı duygular yaşamasına sebep olduğunu belirten tarih öğretmeni İsmail Cihat Düzgün de 13 yıldır mesleğini sürdürdüğünü anlattı.

İsmail Cihat Düzgün, aynı zamanda okuduğu okulda babasıyla birlikte görev yaptığını belirterek, "Kendi öğrenciliğim döneminde öğretmenliğimi yapmış olan değerli hocalarımla ve hem hocam hem babam ile aynı mesleği icra etmeye çalışıyoruz. Güzel duygular yaşıyoruz. Hem öğretmenlik mesleğinin kutsallığı hem de beni okutan öğretmenlerimle ve babamla bu mesleği yerine getirmeye çalışmak insana tarif edilmez güzel bir duygu veriyor." dedi.

-Öğrencileri şaşırıyor

Öğrencilerin kendilerine ilk başlarda çok şaşırdıklarını ve zamanla alıştıklarını dile getiren İsmail Cihat Düzgün, sürekli olarak kendisine babasıyla aynı okulda öğretmenlik yapmanın nasıl bir duygu olduğunun sorulduğunu kaydetti.

Ortaokulda öğrenciyken babasının derslerine girdiğini ifade eden İsmail Cihat Düzgün, "O yıllarda arkadaşlarım özellikle 'yazılı sorularını görüyor musun' diye sorarlardı? Bende tabii ki görmüyorum diyordum. Çünkü babam bu konuda hassas davranıyordu. Yazılı sorularını evde hazırlamazdı haliyle görme şansımız da olmuyordu. Bu durum hem benim, hem de arkadaşlarımın ümitlerini suya düşüyordu." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Artvin Konya Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title