Haberler

Ders Kitapları Yönetmeliğinde Değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan değişikliğe göre ''öğrenci çalışma kitabı'' tanımında değişiklik yapıldı.

Öğrenci çalışma kitabı, ''ilgili öğretim programlarında yer alan amaç ve açıklamalar doğrultusunda dersin öğrenilmesini kolaylaştıracak ve öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesine yardımcı olacak çeşitli örnek, alıştırma, işlenen ünitelerle ilgili internet adresleri, okuma kaynakları ve diğer etkinlikleri kapsayan, yaprakları ayrı ayrı da kullanılabilen basılı eser ile üniteleri görsel ve işitsel yönden destekleyen CD, DVD, VCD gibi ek materyalleri kapsayan set'' olarak tanımlandı.

Eserler, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yerine Yayımlar Dairesi Başkanlığına sunulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilen eserlerle özel kesim tarafından hazırlanan eserler, en az iki alan uzmanı, bir görsel tasarımcı ve bir dil uzmanı ile gerekli hallerde ölçme değerlendirme, program geliştirme, rehberlik, çocuk gelişimi veya eğitim teknoloji uzmanlarının de yer aldığı en az dört, en fazla dokuz uzman ya da öğretmenden oluşacak komisyon tarafından incelenecek ve değerlendirilecek.

İhtiyaç duyulması halinde komisyonlara diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel kuruluşlardan da üye alınabilecek.

İnceleme sonucunda 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek eserler, 80'den daha az puan alması halinde reddedilmiş sayılacak ve sahibine iade edilecek. Eser, 80 ile 90 arasında puan alması halinde ilgili yerleri düzeltilmek üzere hazırlanacak bir raporla başvuru sahibine iade edilecek. Bu eserlerin yeniden başvurusu 30 gün içinde yapılacak. Yeniden incelemede 90 puanın altında kalan eserler reddedilmiş sayılacak, 90'ın üzerinde puan alan eserler ilgili komisyon ve kurul denetimlerinden geçecek.

Bakanlık tarafından kabul edilen ders kitapları için Yayımlar Dairesi Başkanlığından fiyat tespiti istenecek. Yayımlanan kitapların ilk ve müteakip baskılarından, basıldığı tarihten itibaren 3 ay içinde 5'er adedi başkanlığa ve ilgili birime, 1 adedi de Yayımlar Dairesi Başkanlığına gönderilecek. Bu süre içinde gönderilmeyen eserlere ait kabul kararları iptal edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title