Haberler

Ders Afişleri Sergisi İle Nostaljik Bir Kapanış

Güncelleme:

1940 – 1980 dönemine ait 150 orijinal afişin gün yüzüne çıktığı "İlkokullar için Yardımcı Ders Afişleri Sergisi", Türkiye'de bir ilk olacak "Karaman İlköğretim Müzesi"nin kurulacağının müjdesini veriyor.

"İlkokullar için Yardımcı Ders Afişleri Sergisi" Karaman'da Tarihi Çeşmeli Kilise salonunda açıldı. Sergilenen afişler, Hollanda'da ikamet eden Ali Yağcı'nın koleksiyonundan seçildi.

Bugüne kadar birçok sosyal ve kültürel projeye destek veren Duru Bulgur'un desteği ile gerçekleştirilen sergide, Türkiye'de uzun yıllar okullarda yaygın bir şekilde kullanılan ve tamamen el işi (Naif Resim) tekniği ile çizilen ve büyük boy ince ve hassas kağıtlar üzerine genellikle çok renkli baskı tekniği ile tasarlanan ve zamana karşı direnen 150 afiş yer alıyor.

Hepsi orijinal ve 1940 – 1980 dönemine ait afişlerin, çeyrek asır öncesine kadar ilkokulların olmazsa olmazları arasında ilk sıralarda yer aldığını belirten Ali Yağcı, sınıfta hatta kara tahtanın üzerinde her zaman asılı olduğunu söyledi. Yağcı, "Derse veya konuya göre sınıfa getirilerek tahtaya asılan ve ders bitiminde kaldırılan afişler de vardı. Anlatımda ve öğretimde büyük kolaylıklar sağlayarak, eğitimi destekleyen bu afişler, aynı zamanda görsellikleriyle de dikkat çekerlerdi. 1980'li yıllara kadar yaygın ve etkin bir şekilde kullanılan afişler, eski yaygınlığından çok uzakta olsalar da yeni sürüm, baskı ve biçimleriyle günümüzde de ilköğretim kurumlarında işlevlerini sürdürüyor"dedi.

"İlkokullar için Yardımcı Ders Afişleri Sergisi", 24 Mayıs – 29 Ekim tarihleri arasında her gün 09.00 - 19.00 saatleri arası Tarihi Çeşmeli Kilise'de ziyaret edilebiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çeşmeli Türkiye Karaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title