Haberler

Derreklere Orak Çekiç Yasağı

Derneklerin Daha Önce Türk Devletleriyle Sınırlı Olan Eski Bayrak, Amblem ve Flamalarını Kullanılamayacağı Hükmü "Tüm Devletler" Olarak Genişletiliyor.

Derneklerin daha önce Türk devletleriyle sınırlı olan eski bayrak, amblem ve flamalarını kullanılamayacağı hükmü "tüm devletler" olarak genişletilirken, yeni düzenlemeye göre eski SSCB bayrağında bulunan orak çekiç gibi amblemler kullanılamayacak.

Dernekler Yasası, Türk Medeni Yasası ve İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Yasa'da Değişiklik Yapılmasına ilişkin Yasa Tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıyla, mevcut yasada eski Türk devletleriyle sınırlanan uygulama genişletilerek, daha önceden kurulmuş tüm devletlere ait bayrak, amblem ve flamaların dernekler tarafından kullanılması yasaklanıyor. Tasarının gerekçesinde, yeni düzenleme, "Kanunun 29'uncu maddesinde daha önce kurulmuş Türk devletlerine ait bayrak, amblem ve flamaların dernekler tarafından kullanılması yasaklanmış olmasına rağmen, bu konuda eskiden kurulmuş diğer devletler ile ilgili bir yasaklama getirilmemiştir. Yapılan düzenleme ile daha önceden kurulmuş tüm devletlere ait bayrak, amblem ve flamaların dernekler tarafından kullanılması yasaklanmıştır" diye açıklandı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title