Haberler

Dernek Açılışı Pkk Gösterisine Dönüştü

BDP'li Üçer: Kürdistan'da Kürtçe Eğitim Veren Okullar Kuracağız

BDP'Lİ ÜÇER: KÜRDİSTAN'DA KÜRTÇE EĞİTİM VEREN OKULLAR KURACAĞIZ

HAKKARİ'DE DE GÖSTERİ

VAN'ın Akköprü Mahallesi'nde bir derneğin açılışı PKK gösterisine dönüştü. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, yaptığı Kürtçe konuşmada, Türkçe konuşarak kendisini kürsüye çağıran sunucuyu da eleştirdi. Üçer, "Çocuklarımızı kendi dilimizde eğiteceğiz. Kürdistan'da Kürtçe eğitim veren okullar kuracağız" dedi. Açılışı yapılan dernek binasına 'Yaşasın tam demokratik özerk Kürdistan' yazısı asıldı.

Dün gece Akköprü Mahallesi Demokratik Halk Derneği'nin açılışına BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş ve yaklaşık 500 kişi katıldı. Açılış öncesi bir grup genç ellerindeki meşalelerle terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri ve örgütü simgeleyen bezlerle mahalle aralarında slogan atarak yürüyüş yaptı. Açılışta Kürtçe yaptığı konuşmasında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, kendisini kürsüye Türkçe sözlerle davet eden sunucuyu eleştirdi. Daha çok 12 Eylül referandumu üzerinde duran Üçer, referandumda partililerin sandıklara sahip çıkmasını ve hile yapılmasına fırsat verilmemesini istedi. Üçer, 'kendilerine uygun olmadığı için' anayasayı boykot edeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Anadilde eğitim ve kendi kültürümüzü yaşama hakkın en öncelikli hakkımız olduğu için Kürtçe'de ısrarcı olmamız gerekir. Çocuklarımızı kendi dilimizde eğiteceğiz. Kürdistan'da Kürtçe eğitim veren okullar kuracağız. Bundan dolayı AKP'nin din ve Kuran üzerinden yaptığı siyasete kanmayacağız. Sandıkları boş bırakacağız."

Daha sonra müzik eşliğinde halay çeken partililer, havai fişek gösterisinin ardından derneğin açılışını yaptı.

HAKKARİ'DE GÖSTERİ

Terör örgütünün Hakkari'nin Şemdinli ve Siirt'in Eruh İlçesi'ne baskın yaparak bölgede eylemleri başlattığı 15 Ağustos 1984'ün yıldönümü nedeniyle Hakkari'de kutlamalar yapıldı. Mahalle aralarında toplanan gruplar ateş yakıp slogan atarak havai fişek patlattı. Polis ile göstericiler arasında kısa süreli gerginlik görüldü. Polis göstericileri gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak dağıttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title