Haberler

Derince Tüneli Geçişi Açıldı... -Milli Eğitim Bakanı Çelik: -"bazı İnsanlar İş, Hizmet Üretirler, Halkın Gönlünde Yer Edinirler. Bazı İnsanlar da Üretilen Hizmetlere Ne Yapacağını Şaşırıp, Kin, Husumet, Gerginlik Üretirler ve Bu Gerginlikten Siyasal Olar

Sergül Keskin Yolcu Bildiriyor - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Bazı İnsanlar İş, Hizmet Üretirler, Halkın Gönlünde Yer Edinirler. Bazı İnsanlar da Üretilen Hizmetlere Ne Yapacağını Şaşırıp, Kin, Husumet, Gerginlik Üretirler ve Bu Gerginlikten Siyasal Olarak Nemalanmaya Çalışırlar" Dedi.

Sergül Keskin Yolcu bildiriyor - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Bazı insanlar iş, hizmet üretirler, halkın gönlünde yer edinirler. Bazı insanlar da üretilen hizmetlere ne yapacağını şaşırıp, kin, husumet, gerginlik üretirler ve bu gerginlikten siyasal olarak nemalanmaya çalışırlar'' dedi.

Çelik, D-100 Otoyolu Derince Tünel Geçişi ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde Kocaeli'nde yapılan derslik sayısının kuruluş tarihi boyunca 5 bin civarında olduğunu, kendilerinin 4 yılda 3 bin 300 civarında derslik yaptırdıklarını söyledi.

İktidara gelmeden önce eğitimde bilgisayar kullanımının sembolik olduğunu dile getiren Çelik, hükümetleri döneminde ise Kocaeli'nde 9 bin 122 bilgisayarı eğitimin hizmetine soktuklarını bildirdi.

Çelik, ildeki okul öncesi okullaşma oranının yüzde 15'den yüzde 26'ya çıktığına işaret ederek, 28 olan Anadolu lisesi sayısının da 38'e yükseldiğini kaydetti. Bu hizmet kervanının devam ettiğini, 4 yılda Kocaeli'nde 8 milyondan fazla kitabın öğrencilere ücretsiz dağıtıldığını anlatan Çelik, 4'ü hayırseverler tarafından olmak üzere yeni yapılan 16 okulun açılışını da bugün gerçekleştireceklerini belirtti. Çelik, ''Bazı insanlar iş, hizmet üretirler, halkın gönlünde yer edinirler. Bazı insanlar da üretilen hizmetlere ne yapacağını şaşırıp, kin, husumet, gerginlik üretirler ve bu gerginlikten siyasal olarak nemalanmaya çalışırlar. Biz onları, milletin ferasetine, basiretine havale ediyoruz'' diye konuştu.

-''AK PARTİ RANTI MİLLETE VERİYOR''-

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de 4 yıllık iktidarları süresince yapılan hizmetlerin 50 yılda yapılan hizmetlerle mukayese edilemeyecek düzeyde olduğunu ifade ederek, eğitimden sağlığa, ulaşımdan çevreye her alanda onurla hizmet verdiklerini söyledi.

Ülkenin ve şehrin rantının bazıları tarafından kendi yandaşlarına peşkeş çekilirken, AK Parti'nin bu rantı millete verdiğini vurgulayan Pepe, SEKA ile ilgili de kendilerine ''Bu araziyi ranta dönüştürecekler'' denildiğini, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da isteğiyle bu fabrika alanının kentin ihtiyacı olan rekreasyon alanına dönüştürüldüğünü bildirdi. Pepe, ''Biz size güvendik, inandık. Siz de Başbakana ve AK Partiye ne kadar güvendiğinizi, inandığınızı her zaman ortaya koydunuz. Bu inancınızı, güveninizi devam ettirdiğiniz sürece önümüzdeki yıllarda 4 yılda yaptığımız hizmeti, gece gündüz artırarak devam ettireceğiz'' dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da SEKA Park 1. Etap Derince Tünel Geçişi ve farklı başlıklarda toplam 99 yatırımın bugün hizmete girdiğini, bugüne kadar da toplam 750 yatırım yaptıklarını ifade etti.

Kentin en önemli problemlerinden birinin ulaşım olduğunu, D-100 ve D-130 karayollarının da kenti bölercesine il sınırından geçtiğini dile getiren Karaosmanoğlu, bugün açılışı yapılan Derince Tünel Geçişi'nin ulaşım alanında yapılan en büyük yatırım olduğunu belirtti.

Yatırımla D-100'ün parçaladığı Derince'nin iki yakasının birleştiğini, araç trafiğinin rahatladığını ve yaya trafiğinin daha güvenli yapıya kavuştuğunu dile getiren Karaosmanoğlu, yatırımın 12 milyon 250 bin YTL'ye mal olduğunu söyledi.

Karaosmanoğlu, açılışı yapılan yatırımlar arasında 27 altyapı yatırımı bulunduğunu, 10 yerleşim bölgesine doğal gaz verildiğini, köylerde yapılan çalışmaları temsilen 10 yatırımı daha hizmete aldıklarını belirterek, hedeflerinin modern ve model bir Kocaeli'ni kurmak olduğunu sözlerine ekledi.

Açılış töreninden önce tören alanında Uğur Işılak tarafından konser verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title