Haberler

Dereköy Yolu 'Gasp Yolu'

Kırklareli Dereköy Gümrük Kapısı Yolunda Son İki Hafta İçinde, Polis Gibi Davrananlar Tarafından İkinci Soygun Gerçekleştirildi. 15 Gün Önce Romen Turistlerin Soyulmasının Ardından, Bu Kez Tiflis'ten Gelen Gürcü Baba- Oğulun Cipinin Önünü, Polislerin Kullandığı Tepe Lambası Takılmış Bir Otomobill...

KIRKLARELİ Dereköy Gümrük Kapısı yolunda son iki hafta içinde, polis gibi davrananlar tarafından ikinci soygun gerçekleştirildi. 15 gün önce Romen turistlerin soyulmasının ardından, bu kez Tiflis`ten gelen Gürcü baba- oğulun cipinin önünü, polislerin kullandığı tepe lambası takılmış bir otomobille kesen soyguncular, üzerlerindeki 3 bin dolar 600 euro ve 100 YTL`yi gasp etti.

Gürcistan`ın Tiflis kentinde ticaret yapan 46 yaşındaki Archil Travadze ve oğlu 16 yaşındaki Tomike, Dereköy Gümrük Kapısı`ndan Türkiye`ye M SS 032 plakalı cipleri ile giriş yaptı. Gümrük kapısından Türkiye`ye giren Gürcü turistlerin cipi, Babatepe Mevkii`nde üzerinde polislerin kullandığı tepe lambası bulunan beyaz bir otomobil tarafından dün saat 18.00 sıralarında durduruldu. İddiaya göre beyaz otomobilden inen bir kişi Gürcistan`da sahte döviz basıldığını belirterek, üzerlerini arayacaklarını söyledi. Bunun üzerine Gürcü işadamı Travadze üzerindeki 3 bin Amerikan Doları, 600 Euro ve 100 YTL`yi kendisini polis olarak tanıtan kişiye verdi. Bunun üzerine gaspçılar turistlerin aracının anahtarını da silah tehdidi ile alarak kendi otomobillerine binip hızla Kırklareli yönüne doğru uzaklaştı. Gaspçıların tekrar geri gelip kendilerini öldürebileceğinden korkan baba- oğul yol kenarındaki bir kayanın arkasına saklandı.

Kayanın arkasında bir süre gizlenen Gürcü işadamı ve oğlu, daha sonra yoldan geçen bir aracı durdurarak yardım istedi. Kırklareli Jandarma Komutanlığı`na bilgi verilmesinden sonra olay yerine gelen güvenlik güçlerini gören Gürcü turistler görevlilerin boynuna sarıldı. Baba- oğul daha sonra tercüman aracılığı ile başlarından geçenleri anlattı. Jandarmanın yanında getirdiği sabıkalıların bulunduğu dosyadan teşhis yapmaya çalıştı.

PASAPORTLARI YOL KENARINA ATMIŞLAR

Paralar ile birlikte pasaportlarını da alan gaspçıların bunları daha sonra yol kenarına attıkları anlaşıldı. Cipin kontak anahtarını da atmış olma ihtimaline karşı jandarmalar çevrede arama yaptı, ancak bulamadı. Olay yerinde yapılan incelemeden sonra cip, anahtarı olmadığı için jandarma parkına çekildi. Jandarma, polis gibi davranarak son 15 gün içinde ikinci soygunu yapan gaspçıların yakalanması için operasyonlara başladı.

Bulgaristan`da rejim değişikliğinden sonra, yıllarca polis gibi davranan soyguncular otoyollarda bir çok işadamının önünü keserek araç ve paralarını gasp etmişti.

AÜÜ(LK/COŞ)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title