Haberler

Dereceye Giren 40 Kulübe Kupa

Güncelleme:

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, sporun taban birlikleriyle koordineli ve uyum içinde çalışarak Adana'yı sporda marke kent yaptıklarını söyledi.

Hadi, 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda geçen yıl farklı kategorilerde dereceye giren kulüplere kupa töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yaptığı konuşmada, kentte çağdaş tesisler kazanılmasında kendilerine destek olan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Vali Mustafa Büyük, Belediye Başkanları ve İl Genel ile Belediye Meclis Üyeleri'ne teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın kendisine "Hazineden arsa bul tesis yapalım" dediğini hatırlatan Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Öncelikle, geçen sezon başarı gösteren tüm amatör spor kulüplerini kutluyorum. Sporun taban birlikleriyle koordineli ve uyum içinde çalışarak Adana'yı sporda marka kent yaptık. Bunu elbette tek başıma yapmadım. Başta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olmak üzere, yerel yöneticiler, Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü, Futbol Federasyonu İl Temsilciliği, Antrenörler ve hakemler derneği ile amatör spor kulüpleri yöneticileriyle birlikte başardık. İl Spor Merkezleri'nde 2 yıldır en yakın rakibimize 17 bin fark atarak Türkiye birincisi oluyoruz. Kano, kürek, atletizm, kort tenisi, hentbol, masa tenisi, basketbol, voleybol daha birçok spor dalında Avrupa, Dünya ve Olimpiyat oyunlarında Adana'dan mutlaka madalya kazanan sporcularımız var. Pozantı, Karataş, İmamoğlu gibi ilçelere de yeni stat ve spor tesisleri yapacağız. Milli eğitim müdürüyle konuşarak spor salonu bulunan 27 okulda faaliyetler yapacağız."

"PERSONELİN ALNINDAN ÖPÜYORUM"

Hadi, Muharrem Gülergin ve Kaynak Kardeşler Statları'nın sentetik pist yapıldığını ve ışıklandırıldığını, gece maçı oynanacak durumda olduğunu, mevcut tesislerin yanı sıra 7 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu, 2 bin 500 kişi kapasiteli kapalı yüzme havuzu ile olimpik ölçülerde atletizm pisti yapıldığını, hedeflerinin gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve spora kanalize etmek olduğunu anlattı.

U16 yaş grubunda Türkiye Şampiyonu olan Gençlerbirliği Spor Kulübü'nü kutlayan Hadi, çalışanlara hizmet içi eğitim verdiklerini, tesislerin hazırlanması, bakım, onarım ve kulüplerle ilişkiler gibi konularda özveriyle görev yapan personelin alnından öptüğünü de sözlerine ekledi.

GÜLLERİ, AMATÖRLERE 3 MÜJDE VERDİ

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Gülleri, amatörlerin eski yıllara oranla daha sağlıklı koşullarda çim ve sentetik sahalarda futbol oynadıklarını hatırlatarak, bu konuda her zaman desteklerini gördükleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile yerel yöneticilere teşekkür etti.

Gülleri, belediyelerin eskiden olduğu gibi amatörlere yardımının süreceğini ifade ederek, "Amatör kulüplere 3 müjdem var. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile diğer belediye başkanlarının katkılarıyla 2 bin 500 TL olan vize ücretini, deplasmana giderken ulaşımı ve malzeme yardımını gerçekleştireceğiz. Geçen sezon 6 bin 237 lisanslı sporcu, bin 799 müsabaka yaptı. Kulüplere, eşofman, yağmurluk, ayakkabı ve forma dağıtımı yapacağız. Amatörler kendilerine yardım edeni asla unutmazlar. Yeni sezonun tüm kulüplere hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

U16'da Türkiye Şampiyonu olan Gençlerbirliği Spor Kulübü'ne konfederasyon tarafından 5 bin TL yardım yapıldığını ifade eden Gülleri, diğer kulüplerden de aynı başarıyı beklediğini sözlerine ekledi.

"YASA DEĞİŞTİ, AMATÖRLERE YARDIMI SÜRDÜRECEĞİZ"

Ödül töreninde konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan, Adana dışında olan Başkan Hüseyin Sözlü'nün selamını getirdiğini, yasa değişikliğiyle amatör spor kulüplerine yeniden yardımda bulunacaklarını belirterek, gençleri kötü alışkanlıklardan kurtaran, spor yapmalarını sağlayan kulüp yöneticilerine teşekkür etti.

Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Akif Oflaz, yeni sezonun amatörlere hayırlı olmasını diledi. Kentte sporla ilgili kurumlarla uyumlu çalışmanın yararlarını anlattı.

KİMLER KUPA VERDİ?

Konuşmalardan sonra, geçen yıl farklı kategorilerde dereceye giren 40 kulübü kupalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, ASKF Başkanı Ali Gülleri, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Akif Oflaz, Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan, Eski Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tuncer Akdoğan, Gençlik ve Spor Şube Müdürleri Kazım Tekin, Mustafa Uyanık, ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Edip Gülnar, Seyhan Belediyesi Spor Daire Başkanı Kadir Özdemir, Adana Demirspor Altyapı Sorumlusu Kemal Bahalı, Ceyhangücü Spor Kulübü Naci Kuyumcu, Kuzey Adanaspor Kulübü Genel Sekreteri Filiz İnanır ve diğer yöneticiler verdiler.

Törenin ardından Kuzey Adanaspor ile Ceyhan Doğanspor yeni sezonun ilk karşılaşmasını gerçekleştirdiler. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Bayram Hadi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title