Haberler

Derebucak'ta Bakliyat Eleme ve Paketleme Tesisi Kurulacak

Derebucak ilçesinde, 2 milyon 100 bin liralık yatırımla bakliyat eleme ve paketleme tesisi kurulacağı bildirildi.

Derebucak ilçesinde, 2 milyon 100 bin liralık yatırımla bakliyat eleme ve paketleme tesisi kurulacağı bildirildi.

Derebucak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aybars Yiğit, yaptığı yazılı açıklamada, kısa adı KOP olan Konya Ovası Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sundukları proje kapsamında bölgeye 2 milyon 100 bin liralık yatırım ile yapılacak bakliyat eleme ve paketleme tesisinin inşasının yakında başlayacağını belirtti.

Derebucak Belediyesi ve KOP İdaresi tarafından finanse edilecek tesisin bölgedeki üretimi daha iyi noktalara getireceğini ifade eden Yiğit, şunları kaydetti:

"Tesisin 1 milyon 50 bin liralık kısmı Derebucak Belediyesi, diğer 1 milyon 50 bin liralık kısmı da KOP İdaresi tarafından finanse edilecek. İlçemizde, yurtdışında görmeye alışık olduğumuz, ancak Türkiye'de ender olarak görülen, tüm tarıma örnek teşkil etmesini temenni ettiğimiz üretim, işleme ve pazarlama aşamalarının tümünde yetiştiricinin olduğu, proje yürütücüsü kurum ve kuruluşlarla da desteklendiği bir model olarak çalışmaktayız. Bunun yanı sıra pazarlama olarak en güçlü yanımız ise iyi tarım ürünleri üretmektir. Bölgemizde üretimin kalitesinin artırılması, tarım arazilerinin, doğanın ve en önemlisi insanımızın sağlığının korunması için kalıntı ihtiva etmeyen tarım ürünlerinin üretilebilmesini sağlayan iyi tarım teknikleri ile üretim yapmaktayız."

Kaynak: AA / Güncel

Derebucak Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title