Haberler

Dere Kenarında Telef Olmuş 3 Büyükbaş Hayvan Bulundu

İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, şap nedeniyle karantina alınan ilçedeki bir dere kenarında telef olmuş 3 büyükbaş hayvanın bulunduğu yönünde ihbar aldıklarını belirterek, "Ama bunların şap hastalığından ölüp ölmediği kesin değil" dedi.

İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, şap nedeniyle karantina alınan ilçedeki bir dere kenarında telef olmuş 3 büyükbaş hayvanın bulunduğu yönünde ihbar aldıklarını belirterek, "Ama bunların şap hastalığından ölüp ölmediği kesin değil" dedi.

Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İnegöl ilçesinde şap hastalığı nedeniyle başlatılan karantina uygulamasının 3-24 Aralık'ta süreceğini anımsattı.

İlçedeki Bedre deresi kenarında telef olmuş büyükbaş hayvanlar olduğu yönünde ihbar aldıklarını ifade eden Doğru, "Bize 3 büyükbaş hayvanın dere kenarında ölü bulunduğu ihbarı geldi. Ama bunların şap hastalığından ölüp ölmediği kesin değil. Biz her ihtimale karşı hayvanlardan numune alarak laboratuvara analize gönderdik. Buna biz kesin şap diyemiyoruz" diye konuştu.

Hastalıkla ilgili tüm tedbirleri aldıklarını bildiren Doğru şöyle konuştu:

"Şap olsa bile vatandaşlar bilgi versin. Hayvanları sağa, sola, dereye atmasınlar. Biz hastalıkla ilgili önlemlerimizi aldık. Kordon oluşturduk. Aşılamalarımız süratli bir şekilde devam ediyor. Bizim karantina tedbirlerimiz devam ediyor. Sıkıntı yok. Olaya hakimiz. Bu hayvanlar normal hastalıktan da ölmüş olabilir. Şaptan ölmüş olsa bile karantina tedbirlerimiz var. Dezenfeksiyon konularında vatandaşları da aydınlattık. Biz olayı takip ediyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Doğru İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title