Haberler

Derbent Belediyesi Festivaldeki Konserleri İptal Etti

Konya'nın Derbent İlçe Belediye Başkanı, 13'üncüsü düzenlenecek olan "Geleneksel İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali" kapsamındaki konserler programlarını, Mısır, Suriye ve Filistin halkının yanında olmak amacıyla iptal ettiğini açıkladı.

Konya'nın Derbent İlçe Belediye Başkanı, 13'üncüsü düzenlenecek olan "Geleneksel İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali" kapsamındaki konserler programlarını, Mısır, Suriye ve Filistin halkının yanında olmak amacıyla iptal ettiğini açıkladı.

Konuyla ilgili Gülbahçe Konya Mutfağı'nda basın açıklaması yapan Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, son gelişmeler çerçevesinde düzenlenecek olan 13. Geleneksel İpekyolu Kültür ve Sanat Festivali'ndeki konser programlarını iptal ettiğini belirtti. Başkan Acar, "Malumunuz gerek dünyadaki, gerek Türkiye'deki Mısır ve Suriye hassasiyeti, gerek AK Parti Genel Merkezi'nin, gerek Başkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan'ın, gerekse bizim de hassasiyetimiz olduğundan dolayı 1.5-2 saatlik Coşkun Sabah ve Ceylan Koynat konserlerini iptal ettik. Bunların yerine şu anda hemşehrilerimizin, hatim indirerek başlattıkları hatim dualarını, orada ilahilerle, dualarla ve Mısır ve Suriye'deki kanı akan Müslüman kardeşlerimize dualarla destek olma noktasında, sadece programı o bölümünün formatını değiştirerek destekleme kararı aldık. Bu durum şu an ki hassasiyetin bir gereğiydi. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde Mısır'lı kardeşlerimiz Adeviyye Meydanı'nda, demokrasi için duruşlarının karşılığı alırlar. Diğer ülkelerde akan kan ve gözyaşı da inşallah son bulur" dedi.

Düzenlenecek olan şenlik hakkında da bilgi veren Acar, şenliğin, Pazar günü saat 11.00 de, yaptıkları bir parkın açılışını yaparak başlatacaklarını ifade etti. Acar, "Açılışın ardından Konya'mızın geleneksel düğün pilavı ikramı yapacağız. Akabinde saat 13.30'dan sonrada şenliği başlatmış olacağız. Yalnız şenliğimizde saz, şarkı ve türkü olmayacak. İlahiler, dualar ve şiirler olacak. Çünkü biz Derbent Belediyesi olarak, ruhları ahirete intikal edenlerin ruhlarına ve şu an da demokrasi için ciddi bir duruş sergileyen Müslüman kardeşlerimize destek olmak amacıyla bu şekilde destek vereceğiz. Aynı zamanda o gün toplu bir sünnet programımız var. Fakir çocukları bir araya getirdik ve onların sünnetlerini gerçekleştirdik. Onlara da tablet bilgisayar hediyesinde bulunacağız. Onunla beraber en iyi kuzu, en iyi oğlak ve en iyi buzağı yarışmaları yapıyoruz ve kazananları da ödüllendiriyoruz. Derbent olarak fasulye ve çilekte de marka olduğu için çilek ve fasulyesi yarışmaları da düzenliyoruz. Onların birincilerine de ödüller vereceğiz. Bu sene, böyle bir formatla festivali şenlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ DERTBENLİLERİ BİRARAYA GETİRMEK"

Festivali düzenlemekteki nedenlerinin başka yerlerde ikamet eden Derbentlileri biraraya getirmek olduğunu kaydeden Başkan Acar, "Şu anda Türkiye'de en az Derbent'linin olduğu yer, Derbent ilçesidir. Derbent'teki bir nüfustan daha fazlası şu anda Ilgın'da ikamet etmektedir. Derbent'teki nüfusun 10 kattan daha fazlası Konya'da ikamet etmektedir. Ege'de de ikamet edenler vardır. Özellikle Manisa ve İstanbul ilinde ikamet etmektedir. Yani en az nüfus, şu anda Derbent'tedir. O yüzden biz de sene de 1 gün bu şenliği yapıyoruz. Bu vesileyle hemşehrilerimiz biraya geliyor. Bu sayede hem sıla hasreti hem Sıla-i Rahim akraba ziyareti hem de birbirlerini görüyorlar" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İpekyolu Derbent Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title