Haberler

Depresyon Tedavisi İntihar Olaylarını Azaltıyor

– Almanya'nın Nürnberg kentinde yapılan 7. Anti-Depresyon gününde, ağır vakaların intihara yol açabileceği ve tedavinin önemi vurgulandı.

"Depresyona Karşı Nürnberg Girişimi" adlı kuruluş, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül himayesinde yedinci kez Anti Depresyon paneli düzenledi. Nürnberg Psikiyatri ve Psikoterapi Kliniğinde görevli, Sosyal Pedagog ve aynı zamanda Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi Aynur Kır, depresyon hastalığının bütün kültürlerde görüldüğünü anlattı. Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül ise, bu gibi etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı ve tedavinin önemine değindi.

Depresyon dünyada birinci sırada

Depresyona karşı Nürnberg Girişimi Başkanı Başhekim Dr .Wolf -Dietrich  Braunwarth, depresyon hastalığının dünyada üçüncü sırada yer alırken, birinci sıraya çıktığını vurguladı ve, Almanya'da dört milyon kişinin depresyon hastası olduğunun altını çizdi.

Çocuk ve ergenlerde depresyon hastalığı

Hamm Üniversitesi'nden Dr .Metin Toker, slaytlar eşliğinde çocuk ve ergenlerde depresyon hastalığı, tanısı ve belirtileri konusunda geniş bilgi verdi. Berlin'den Çocuk ve Ergen Psikoterapisti Kadir Kaynak da depresif rahatsızlıklarla birlikte, gençlerde oluşan davranış ve içsel bozukluklar, aile içi ilişkiler ve tedavileri konusunda dinleyicileri bilgilendirdi.

Depresyon ruhsal bir hastalık

Konuşmacılar özellikle, depresyonun ruhsal bir hastalık olgunun altını çizerek, kendini değişik belirtilerle gösterdiğini, bitkinlik, hafıza zayıflığı, ilgi kaybı, üzüntü ve kederin yanı sıra, uyku sorunundan beden ağrılarına kadar uzanan belirtiler sergilediğini belirttiler.

Görüntü dökümü:

Toplu görüntü

Aynur Kır, Dr.Braunwarth, Yavuz Kül, Dr.Mehmet Toker ve Kadir Kaynak'ın konuşmalarından görüntüler - Rnberg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Türkiye Almanya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title