Haberler

Depremzedeler için inşa edilen konutlar yükseliyor

Güncelleme:

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde Malatya'nın Battalgazi ilçesinde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için inşasına başlanan konutların 200 günde teslim edilmesi hedefleniyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle ilçede birçok konutun ağır hasar gördüğünü anımsatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla depremzedeler için Orduzu Mahallesi Gelinci Tepesi'nde konut yapımına başlandığını söyledi.

Konutların ilk etap ihalesinin 21 Nisan'da tamamladığını hatırlatan Güder, şöyle devam etti:

"Şu an ilk etaptaki 668 konutun inşasına başladık, hızlı şekilde çalışmalar devam ediyor. İhalede konutların 200 günde bitirilme şartı konulmuştu. Kış başlamadan önce konutları ağır hasar görenleri buraya taşıyacağız. İkinci etap ise Erzurum Büyükşehir Belediyesinin firması tarafından inşa edilecek. Onlar da 553 konutu tamamlayarak evleri hasar gören insanlarımızın istifadesine sunacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın oluru ile ilçemize yaklaşık 2 bin 350 konut yapılacak. Bunların 350'si köy tipi konut projesi. Gelincik Tepesi'ne 1550 civarında konut yapılacak."

Güder, deprem nedeniyle yaşanan mağduriyeti gidermek istediklerini dile getirerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle konutların çevresine park, okul, sağlık binası gibi sosyal donatı alanlarının da yapılacağını sözlerine ekledi.

"Binalar çok sağlam zemine kuruluyor"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de belediyelerine bağlı şirketin konutların ikinci etabının inşasını yapacağını belirterek bu nedenle bölgede incelemede bulunduklarını söyledi.

Zeminin kayalık ve oldukça sağlam olduğunu gördüğünü ifade eden Sekmen, "Hakikaten çok sert bir kaya söz konusu, bir yandan hafriyat, bir yandan da inşaat çalışmaları var. Bize belli bir süre tanındı, bu süre içerisinde konutları bitirerek TOKİ'ye teslim edeceğiz. Gördüğünüz gibi çok sağlam bir zemin söz konusu. Binalar çok sağlam zemine kuruluyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Battalgazi Malatya Elazığ Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title