Haberler

Depremzede Minikler İçin Deprem Tatbikatı

Van'da yaşanan 2 büyük depremin ardından Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerince ilk deprem tatbikatı bir okulda gerçekleştirildi.

Vankulu İlköğretim Okulundaki öğrencilere, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü uzmanlarınca deprem anında ve sonrasında neler yapılmaları gerektiği anlatıldı, depremle ilgili çizgi filmler izlettirildi.

Daha sonra okul zili çalınca başlayan tatbikatta, uzmanlar öğrencilere deprem esnasına masaların altına nasıl saklanmaları gerektiği uygulamalı olarak gösterdi.

Zilin ikinci kez çalmasıyla da öğrenciler okuldan dışarı çıkartıldı.

Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü Eğitim ve Halka İlişkiler Birim Amiri Serdar Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'daki depremlerden önce okullarda deprem ve diğer doğal afetlerle ilgili eğitimler verdiklerini söyledi.

Depremler sonrasında eğitimin yeniden başlamasıyla okul yönetimlerinden, depremle ilgili seminer vermeleri ve deprem tatbikatı yapmaları konusunda çok talep geldiğini anlatan Türker, bu talepler doğrultusunda bugün ilk bilgilendirme çalışmasını ve deprem tatbikatını gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Eğitim faaliyetlerinin bundan sonra devam edeceğini ifade eden Türker, okulların yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki personele yönelik de bu tür bilgilendirmelerin olacağını sözlerine ekledi.

Tatbikata katılan öğrencilerden Berin Güçer, deprem sırasında kaçmaması gerektiğini ve deprem devam ederken kaçmanın ölüm riskini artırdığını öğrendiğini kaydetti.

Şeyma Kınay ise Van'daki iki depremi de yaşadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Şimdi öğrendiğim bilgileri doğrultusunda tedbir almamıştık. Depremden sonra tedbirlerin önemini anladık. Bundan sonra bir tedbir alabileceğimizi düşünüyorum. Daha önce okulda bizlere anlatılıyordu ama önemsemiyorduk."

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title