Haberler

Depremzede Minik Helin, İşsiz Babasına İş İstedi

Cumhurbaşkanı Abdulan Gül'ün dün Van'daki çadırkenti ziyareti sırasında kendisinden çorap isteyen 5 yaşındaki depremzede Helin Sarpkaya, işsiz olan babasına da iş istedi.

Cumhurbaşkanı Abdulan Gül'ün dün Van'daki çadırkenti ziyareti sırasında kendisinden çorap isteyen 5 yaşındaki depremzede Helin Sarpkaya, işsiz olan babasına da iş istedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Ekim'de meydana gelen ve 604 kişinin ölümüne neden Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki deprem ardından Kurban Bayramı'nın ilk günü olan dün Van'a gelerek depremzedeleri ziyaret edip, gecmiş olsun dileklerini ileterek, bayramlarını kutladı. Cumhurbaşkanı Gül, depremzedelerin kaldığı Süphan Mahallesi'ndeki Mevlana evlerini ziyaretı sırasında evlerinin önünde bekleyen Helin Sarpkaya'yı görünce yanına gidip yanakları okşayarak sevdi. Minik Helin, Gül'ün isteği olup olmadığını sorması üzerine, "Cumhurbaşkanım çorabım' yok dedi. Gül de Helin'e çorap ve istiyaçlarının karşılanması talimatını verdi.

Depremde kiralık oturdukları evleri hasar gördükten sonra 3 çocuğuyla Mevlana evlerine yerleştirildiklerini belirten anne Kıymet Sarpkaya, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti sırasında kızı Helin'in ayağında kendisinin yün çorabı bulunduğunu söyledi. Sarpkaya, "Kızım ayağında çorap olmasına rağmen bayram olduğu için Cumhurbaşkanımızdan yeni bir çorap istedi" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'den halen çorap isteğinden vazgeçmeyen Helin Sarpkaya, "Cumhurbaşkanım çorabımı gönder. Bayram olduğu için çorap istedim. Ben babama iş, kendime çorap ve oyuncak istiyorum" dedi.

Mevlana evinde kızları 11 yaşındaki Yaren, 5 yaşındaki Helin ve 2 yaşındaki Havva ve eşi Kıymet Sarpkaya ile yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen Nedim Sarpkaya, işsiz olduğunu belirtti. İş bulduğu zamanlarda inşaatlerda çalıştığını belirten baba Sarpkaya, kızları Havva ve Helin'in hasta olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Kızım Helin, Cumhurbaşkanı Gül'ün evleri gezdiği sırada kızımı sevdi. Kızım o onda Cumhurbaşkanımızdan çorap istedi. Ben de şaşırdım, Ayağında annesinin ördüğü çorabı vardı. Oyuncak bile istemedi. Sadece çorap istedi. Ben de 'Çocuktur deyip' geçtim. Cumhurbaşkanımızdan kızım çorap, ben de çocuklarımım eğitimlerini rahat sağlanmalarını ve çocuklarıma bakmak için bana iş istiyorum."

SY,MÇ(GG/İD) - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title