Haberler

Depremlerle anılan Samsat'ta korona virüs vakası görülmedi

Güncelleme:

Depremlerle anılan Samsat'ta korona virüs vakası görülmedi Alınan önlemler korona virüsten güçlü çıktı Dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgınına karşı önlemleri sıkı tutan Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bu güne kadar hiç vaka görülmedi.

Depremlerle anılan Samsat'ta korona virüs vakası görülmedi

Alınan önlemler korona virüsten güçlü çıktı

ADIYAMAN - Dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgınına karşı önlemleri sıkı tutan Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bu güne kadar hiç vaka görülmedi.

Adıyaman'ın Atatürk Barajı kenarında ki ilçesi Samsat'ta, bu güne kadar hiç kimseye korona virüs buluşmadı. Samsat Kaymakamlığı öncülüğünde çeşitli kamu kurum ve kuruluşların aldıkları tedbirler ve vatandaşların bu tedbirlere uyması ilçede başarıyı getirdi.

Dünya'da yüzbinlerce binlerce kişinin hayatını kaybettiği korona virüs salgını nedeniyle Adıyaman'da ilçeler arası seyahat kısıtlı.

2 Mart 2017 tarihinde 5.5, 24 Nisan 2018 tarihinde 5.1 şiddetindeki depremler ile büyük hasar alan ilçede yapılan deprem konutları ve konteynerlerde yaşamlarını sürdüren vatandaşlar, kurallara uyarak mecbur olmadıkça dışarı çıkmıyor. Nüfusu 4 bin 300 olan ilçede cadde ve sokaklar boş.

Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, ilgili kurumların aldığı tedbirlere vatandaşların uymasıyla bu başarının geldiğini belirterek, "Ülkeleri, şehirleri, beldeleri kaosa sürükleyebilecek bu salgından etkilenmememiz belediye başkanı olarak, bir sorumlu olarak, bir vatandaş olarak beni mutlu ediyor. Bu başarı sadece tek bir kurumun başaracağı bir şey değil. Tüm kurumların dinamik bir şekilde yapabileceklerini ortaya koyup, önleyici sağlık politikalarını devreye koyup, insanlarımızın da talimatlara uyması bu güzellikleri ortaya koymuştur. Temennimiz ülkenin veya dünyanın hiçbir yerinde bu virüsün olmamasıdır. Bizler bilim kurulunun bize verdiği talimatlara uyuyoruz. Vatandaşlarımız da bu talimatlara uyduğu için bu gün Samsat'ta virüs yok diyebiliriz. Ancak şunun da bilincindeyiz; bundan sonra olmayacak anlamına gelmiyor. Rehavete kapılmadan önlemlerimizi gerektiği gibi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Adıyaman Samsat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title