Haberler

Depremin Yıktığı Düzce'yi Teşvik Ayağa Kaldırdı

Türkiye'nin En Genç İli Düzce'nin Kaderi Teşvik Yasası ile Değişti. Düzce, Yaşam Koşullarının Düzelmesiyle Göç Vermekten Kurtulurken, Organize Sanayi Bölgelerinin Kurulmasıyla, Binlerce Kişiye İş Sahası Açıldı.

TÜRKİYE`nin en genç ili Düzce`nin kaderi Teşvik Yasası ile değişti. Düzce, yaşam koşullarının düzelmesiyle göç vermekten kurtulurken, organize sanayi bölgelerinin kurulmasıyla, binlerce kişiye iş sahası açıldı.

12 Kasım 1999`da saat 18.58`de Kaynaşlı merkezli 7.2 büyüklüğündeki deprem, 17 Ağustos depremi ile yıkılan Düzce`yi ikinci defa vurdu. 17 Ağustos depreminde Düzce`de 270 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybederken, 12 Kasım depreminde 782 kişi, Bolu`da ise 48 kişi öldü. Her iki depremde, Düzce`de toplam 16 bin 666 konut yıkıldı. 12 Kasım depremi, Bolu`da ise 2 bin 399 konutun yıkılmasına neden oldu.

Depremden sonra Bolu`dan ayrılarak il olan Düzce`de, yaralar hızla sarılmaya çalışıldı. Yıkılan binaların yerinde yeni binalar yükselirken, Belediye ve Valilik binalarının yapım çalışmalarına da başlandı. Belediye, doğalgaz çalışmaları ile birlikte altyapıyı da yeniledi. Depremin izlerini taşıyan 6 bin 906 prefabrik konuttan ise geriye sadece 344`ü kaldı. Bu konutlarda da, yardıma muhtaç kişilerin oturduğu belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title