Haberler

Depremde Yıkılan Hayallerini İşgem'le Gerçekleştirdi

ÖZKAN BİLGİN - Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan depremde iş yeri yıkılan Emin Tezgel, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) bünyesinde açılan perde atölyesinde hem işine kavuştu, hem de 8 kişiye iş imkanı sağladı.

MESUT VAROL - ÖZKAN BİLGİN - Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan depremde iş yeri yıkılan Emin Tezgel, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) bünyesinde açılan perde atölyesinde hem işine kavuştu, hem de 8 kişiye iş imkanı sağladı.

Perde ustası Tezgel, beş yıl önce kentte meydana gelen depremde mekanizmalı perde ürettiği iş yerinin yıkılmasıyla, uzun süre iş kurmakta sıkıntı yaşadı.

Depremin yıktığı ekmek teknesine kavuşmak için İŞGEM'e başvuran Tezgel, merkezin sağladığı atölyede yeniden üretime başladı.

Tezgel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günlük 70 çeşit perde ürettiğini, bu perdeleri Van ve çevre illerdeki kurumlara sattığını belirtti.

İŞGEM'in mesleğine kavuşmak ya da hayal ettiği işini kurmak isteyenler için iyi bir imkan sağladığını ifade eden Tezgel, yakınlarının tavsiyesiyle başvurduğu merkezde tekrar iş sahibi olduğunu anlattı.

"Eşim ve 8 kişiye istihdam sağladım"

Daha önce küçük işletmelere böyle bir destek sağlandığından haberdar olmadığını vurgulayan Tezgel, "Depremde iş yerimiz yıkıldıktan sonra yeni bir kapalı alan bulamadık. Uzun süre bunun sıkıntılarını yaşadık. Bu nedenle İŞGEM'i tercih ettik ve çok ciddi katkısını gördük. Buraya geldiğimizde her şeye sıfırdan başladık. Önce eşimi yanıma aldım sonra işlerimi büyütünce de 8 kişiye istihdam sağladım." dedi.

Ham maddeyi Türkiye'nin en kaliteli firmalarından aldığını ve sıfır hatayla çalıştıklarını belirten Tezgel, şöyle konuştu:

"Burada zebra, stor, dikey ve ahşap jaluzi gibi ürünler yapıyoruz. Ham maddeyi İstanbul ve Bursa'dan getiriyoruz. Önceleri bu işi bölgede sadece biz yapıyorduk. Ama bugün birçok yerde yapanlar var. Fakat 12 yıllık bir geçmişimiz olduğu ve her yerde tanındığımız için insanlar bizleri tercih ediyor. Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep ve Ardahan olmak üzere, birçok ile ürünlerimizi satıyoruz."

"Terör olayları işleri olumsuz etkiledi"

Daha önce yurt dışına açılmak için girişimlerde bulunduklarını aktaran Tezgel, Irak'a beş ay ihracat yaptıklarını ancak sermayeleri yeterli olmadığı için bunu sürdüremediklerini kaydetti.

Tezgel, "Hükümetimizin açıkladığı yatırım ve destek programları var. Bu projelerden faydalanabilirsek, daha da iyiye gideceğini düşünüyorum. Türkiye'de de birçok kurumun perdelerini biz sağlıyoruz." diye konuştu.

Bölgede yaşanan terör olaylarının işlerini olumsuz etkilediğini bildiren Tezgel, "Çünkü burada ürettiğimiz perdeleri özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine satıyorduk. Terör örgütünün çukur kazması bu yönüyle bizleri de yaraladı. Bütün bunlara rağmen, işlerimizi mevcut haliyle sürdürmeye devam ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title