Haberler

Depremde Ölen Japon Doktorun Adı Hastanede Yaşatılacak

Ali İhsan Öztürk - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof.Dr.Peyami Battal, Van'da depremde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin ismini YYÜ diş hastanesine vereceklerini söyledi.

Ali İhsan Öztürk - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van'da depremde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin ismini YYÜ diş hastanesine vereceklerini söyledi.

Rektör Battal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede yaptıkları çalışmalar sonucunda diş hekimliği fakültesi diş hastanesinde hasar oluştuğunun anlaşıldığını belirterek, bu nedenle hastanenin malzemelerini konteynerlerde oluşturdukları sahra hastanelerine taşıdıklarını ifade etti.

Hastanenin bir hafta sonra hizmet vermeye başlayacağını belirten Battal, şöyle konuştu:

"Dün senatoda da özellikle karar aldık. Japon doktor Atsushi Miyazaki depremde vefat etmişti. Bunun anısına bu birimin ismini 'Doktor Miyazaki Muayene Birimi' koyacağız. Daha sonra normal yerine geçtikten sonra da yine doktor Miyazaki'nin ismini yaşatmak için birimimize yine ismini vermeye devam edeceğiz. Açılıştaki ismi de 'Dr. Miyazaki Diş Tedavi Merkezi' olacak. Kampüs yerleşkemizde 13 binamızda hasar var diş hekimliği binası bunlardan biri, ikinci depremden sonra epey hasar gördü, artık içerisine girmeyeceğiz."

Van'da yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki, 23 Ekimdeki büyük depremin ardından arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için Japonya'dan "Association for Aid and Relief" (AAR) adlı yardım organizasyonunda görevli Yumeka Ota ve Miyuki Konnai ile Erciş ilçesine gelerek depremzedelere yardımda bulunmuştu.Yumeka Ota ülkesine geri dönmüş, çalışmalara bir süre daha devam etme kararı alan Konnai ve Miyazaki Van'da Bayram Oteli'ne yerleşmiş, kurban bayramında kurban keserek fakir vatandaşlara dağıtmıştı. Depreme otelde yakalan Konnai, yaklaşık 5,5 saat sonra açılan tünelden sağ çıkarılmıştı. Atsushi Miyazaki 13 saat sonra enkazdan ağır yaralı olarak çıkarılmış, hastanede hayatını kaybetmişti.

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title