Haberler

Depremde Kaybettiklerini Hüzünle Andılar

Erzincan'da 13 Mart 1992 Tarihinde Meydana Gelen 6.8 Şiddetindeki Depremde Hayatını Kaybeden 653 Kişi, Terzibaba Mezarlığı'nda Düzenlenen Programla Anıldı.

Erzincan'da 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden 653 kişi, Terzibaba Mezarlığı'nda düzenlenen programla anıldı.

Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen anma programına, Vali Ali Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Yardımcısı Kubilay Ant, kamu kuruluşlarının müdürleri ve 15 yıl önceki depremde hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Terzibaba Mezarlığı avlusundaki anma programı, Başkan Buyruk'un konuşmasıyla başladı. Geçmişte yaşanan kötü günlerin hatıralarını hafızalarda tutmanın taraftarı olmadığını ifade eden Buyruk, "Erzincan, sürekli depremlerle anılan bir il olmamalı diye düşünüyorum. Kaybettiğimiz canlara on yıllarca ağıt yakmanın üzerimizde bırakacağı psikolojik ve derin izler hepimizce malumdur. Erzincan insanı, yokluklar, seferberlikler, muhacirlik ve deprem gibi bir kadere sahip olmuştur. Erzincan halkı, acılarını bağrına gömerek hayatta kalma mücadelesi veren bir halktır" diye konuştu.

Başkan Buyruk'un konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşların duygulu anlar yaşadığı programda daha sonra Vali Güngör, Başkan Buyruk ve törene katılan diğer protokol üyeleri mezarlık içerisindeki deprem şehitleri anıtına ve kabirlere çiçek bıraktı. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarından bazıları mezarların başında Kur'an-Kerim okurken bazıları da uzun süre gözyaşı döktü.

(İS-İRT-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title