Haberler

Deprem ve Sualtı Arama-kurtarma Tatbikatı - İstanbul

İstanbul'da 18 kurumun katılımıyla gerçekleştirilen deprem ve arama-kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

İstanbul'da 18 kurumun katılımıyla gerçekleştirilen deprem ve arama-kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı tatbikatta, ilk olarak 15 Temmuz Meydanı'nda kriz merkezi kuruldu.

Siren sesiyle harekete geçen ekipler, senaryo gereği 6.7 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Makaracılar Sanayi Sitesi'nde çalışma yaptı. Depremde hasar gören binalarda vatandaşların zarar görmemesi için İSKİ su, İGDAŞ da doğalgaz vanasını kapattı, BEDAŞ ekipleri ise trafodan bölgeye verilen elektriği kesti.

Ekipler alanda arama-kurtarma çalışması yaparken, AFAD'ın canlı arama köpeği "Şiba" da enkaz altında kalan kişiye ulaştı. Göçüğün oluştuğu bölgeye taşları kırıp demirleri keserek giren ekipler, yaralı vatandaşı sedye aracılığıyla ambulansa taşıdı. Arama-kurtarma ve yaralının ambulansa taşınması sırasında hasta yakınlarını canlandıran öğrencilerin de sık sık ekiplere tepki göstererek baskı oluşturduğu, feryat eden bazı öğrencilerin de ekipleri ve güvenlik şeridini aşarak enkaz bölgesine geldiği görüldü.

Bölgedeki gençler arama-kurtarma ve zabıta ekiplerince çalışma alanının dışına çıkartıldı.

Enkazdan kurtarılarak ambulansla Zeytinburnu Şehir Stadyumu'na götürülen yaralı, burada helikopterle hastaneye taşındı. Daha sonra Kazlıçeşme açıklarında denizde alabora olan teknede mahsur kalan kişiler, acil müdahale botu ile kurtarılarak ambulansla hastaneye sevk edildi. Ayrıca, Celalettin Gözüsulu İlkokulu binasının üçüncü katında mahsur kalan öğrenciler de görevlilerce kurtarıldı.

Meydanda kurulan dev ekranlardan canlı izlettirilen tatbikat sırasında katılımcılara çorba ve çay ikramında bulunuldu, Türk Kızılayı da meydanda açtığı stant ile kan bağışı kampanyası başlattı.

Tatbikata, Zeytinburnu Belediyesi, I·stanbul Jandarma Komutanlıgˆı Sualtı Arama Kurtarma Birimi, Zeytinburnu Emniyet Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Zeytinburnu Milli Egˆitim Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Zeytinburnu Sagˆlık Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, I·stanbul AFAD Arama ve Kurtarma Birlik Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, I·stanbul Sagˆlık Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Zeytinburnu Kent Konseyi, Bakırko¨y I·tfaiye Grup Amirligˆi, Tu¨rk Kızılayı Zeytinburnu S¸ube Bas¸kanlıgˆı, I·SKI· Zeytinburnu Teknik S¸efligˆi, I·GDAS¸ Bakırko¨y I·s¸letme Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, Telsiz Amato¨rleri Dernegˆi (TRAK), BEDAS¸ Bakırko¨y I·s¸letme Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, I·nsani Yardım Vakfı Zeytinburnu Temsilciligˆi, Zeytinburnu Belediyesi I·zcilik Toplulugˆu, Biruni U¨niversitesi Sagˆlık Meslek Yu¨ksekokulu, Zeytinburnu Sualtı ve Su U¨stu¨ Arama Kurtarma Ekibi katıldı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Alsaç ise İstanbul'un 1. dereceden deprem şehri olduğunu belirterek, "Aslında Türkiye 1. derecede deprem ülkesi. Biz de belediye olarak depreme hazırlıklarla ilgili yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmalarda eksiklerimizi görelim diye depremle ilgili bütün paydaşlarımızla birlikte ulusal boyutta bir tatbikat yaptık." dedi.

Alsaç, tatbikata okullardaki gönüllüleri ve deprem kolundaki öğrencileri de davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Zeytinburnu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title