Haberler

Deprem Tatbikatının Belediyeye Maliyeti 1 Milyon 350 Bin YTL

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Tarafından Düzenlenen "İstanbul'da Yaşam Kültürü Sempozyumu"na Katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Afet 2006 Arama Kurtarma Tatbikatı"nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Olan Maliyetinin 1 Milyon 350 Bin YTL Olduğunu Söyledi. Sempozyumun Aç...

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ¨İstanbul`da Yaşam Kültürü Sempozyumu¨na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ¨Afet 2006 Arama Kurtarma Tatbikatı¨nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne olan maliyetinin 1 milyon 350 bin YTL olduğunu söyledi. Sempozyumun açılış konuşmalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kadir Topbaş, ¨Değerlendirme raporu ilan edilecek. 1 milyon 350 bin YTL bir maliyet intikal etti bize. Son değerlendirmeyi yapmadık¨ diye konuştu.

TOPBAŞ: CİDDİYE ALINMADIĞI TAKDİRDE FATURASINI ÖDERSİNİZ

Tatbikat başladığında belediyeden çıkarak gideceği yere 6 dakikada ulaştığını kaydeden Kadir Topbaş bazı İstanbulluların deprem tatbikatını ciddiye almadığını kaydederek, ¨Bu tatbikatın yapılacağı İstanbullular biliyor, anonslar yapıldı, ama bazı yollarda araçlarımız geçerken sirenler çalmasına rağmen müsade etmediler, yol vermediler. Hayatta ne olursa olsun işinizi ciddiye almazsanız başarılı olamazsınız. Bu tatbikatın da ciddiye alınması gerekirdi. Ciddiye alınmadığı takdirde faturasını ödersiniz¨ diye konuştu.

¨MOTOSİKLET ALACAĞIM, BEN İDARECİYİM¨

Kendisinin tatbikatı ve olası bir İstanbul depremini fazlasıyla ciddiye aldığını ifade eden belediye başkanı, ¨Biz hep ciddiye aldık hatta motosiklet alacağım ben idareciyim, ulaşmam lazım dediğim de bile farklı değerlendirenler oldu. Doğru söylüyorum. Elnino kasırgasında belediye başkanı bölgeye bir kaç gün sonra hava yastıklı botla ulaşabildi¨ dedi. Motosiklet alma fikrinde kararlı olduğunu belirten Topbaş, ¨Alacağım tabi. Doğru bir karar bu. Şu anda Londra belediye başkanının ehliyeti yok araba kullanmıyor. Bisiklet ve metro ile geziyor adamcağız¨ şeklinde konuştu.

¨SOKAK YÖNETİMLERİ OLUŞTURACAĞIZ¨

Kadir Topbaş, İstanbul`da afet öncesi tedbirler kapsamında sokak yönetimlerinin oluşturulması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu; ¨Bu tip afet riski taşıyan bir kentte tüm bireylerin birbirlerine her zaman ihtiyacı vardır. Büyük bir aile olarak yaşamak lazım. Birinin yanlışı diğerini etkileyebilir. Bu nedenle apartman yönetimleri gibi sokak yönetimlerinin kurulmasından yanayım.¨

İnsanların birbirlerine yardım olgusu için sokak yönetimlerinin oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Topbaş, olası bir deprem ve göçük durumlarında bir sokakta kaç kişinin ikamet ettiğinin, bir dairede kimlerin oturduğunun bilinmesi açısından sokak yönetimlerinin önemli rol üstleneceğinin de altını çizdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title