Haberler

Deprem Konferansı -Yrd. Doç. Dr. Kamanlı: -'deprem Bölgelerindeki Sanayi Tesisleri ve Barajlar Endişelendiriyor'

Selçuk Üniversitesi (sü) İnşaat Mühendisliği Topluluğu ile İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi (imo)tarafından 'Mühendislik Sismolojisi Açısından Konya'nın Depremselliği' Konulu Konferans Düzenlendi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İnşaat Mühendisliği Topluluğu ile İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi (İMO)tarafından 'Mühendislik Sismolojisi Açısından Konya'nın Depremselliği' konulu konferans düzenlendi. SÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kamanlı, İMO'da düzenlenen konferansta, son yıllarda dünya genelinde artan depremlerin Türkiye için riski artırdığını belirterek, 'Ülkemizin büyük bir kısmı en etkin deprem bölgesinde yer alıyor. Deprem sadece İstanbul ile değerlendirilmemeli. Risk altında olan birçok şehrimiz var. Yüzde 92 oranında deprem bölgesi olan ülkemizde nüfusun yüzde 95'i deprem tehlikesi altında yaşıyor. Deprem bölgelerindeki sanayi tesisleri ve barajlar endişelendiriyor' dedi.

Konya'nın yüzde 16'sının birinci ve ikinci derece deprem bölgesi içinde yer aldığını belirten Kamanlı, Konya'da geçmişte ve günümüzde meydana gelen depremlerin çok büyük risk yaratmadığını, ancak önlemlerin de alınması gerektiğini vurguladı.

Kamanlı, Konya'nın yüzde 8'inin birinci derece, yüzde 8'inin ikinci derece, yüzde 17'sinin üçüncü derece, yüzde 40'ının dördüncü derece, yüzde 27'sinin ise beşinci derecede deprem riski taşıdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bu riski göz önüne alarak gerekli önlemleri almak gerekir. Ülkemizde 2007 yılından bu yana deprem yönetmeliğine ilişkin ciddi çalışmalar yapıldı. Konya'nın da bu anlamda teknik elemanlarca incelenmesi gerekir. Özellikle 1996 yılından önce yapılan binaların envanterinin çıkarılması ve bu binalar için gereken önlemlerin alınması büyük önem taşıyor.'

Konferansa, Oda Başkanı Ali Çınar, yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

(ÖND-ERS-MHD) - KONYA

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title