Haberler

Deprem Gerçeği Gözler Önüne Serildi

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'nin Esenler Hükümet Konağı'nda yaptığı 6.5 büyüklüğünde ve 30 saniye süren deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Esenler Belediyesi İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), toplumda afet bilinci oluşturmak amacıyla yürüttüğü eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Esenler Hükümet Konağı'nda yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tatbikatı takip etti.

6.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Tatbikat, senaryo gereği 6.5 büyüklüğünde ve 30 saniye süren depremle başladı. Deprem uyarı sesi ile birlikte binada bulunan kaymakamlık çalışanları, hayat kurtaran çök-kapan-tutun yöntemini yaptılar. 15 saniye sonra ikinci deprem uyarı sesi ile birlikte 1.000 vatandaş ve görevli personel, hızlı bir şekilde binayı tahliye ederek toplanma alanına intikal ettiler. Deprem anında aralarında ağır yaralıların da bulunduğu 10 kişi için ise arama-kurtarma tatbikatı yapıldı.

GERÇEĞİNİ ARATMADI

Esenler'in birinci derecede deprem kuşağında yer alması gerçeğinden hareketle düzenlenen tatbikata, 30 kişilik ESKAT ekibinin yanı sıra; İtfaiye, İSKİ ve İGDAŞ personeli de destek verdi. İGDAŞ ekipleri olası bir yangına karşı doğalgaz vanalarını kapattı. Üst katlarda yaralı olarak mahsur kalan vatandaşlar itfaiye merdiveni ve sedye ile halatlara sarkıtılarak indirildi. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri bahçede kontrollü bir şekilde yakılan ateşi söndürdü. Binada başka yaralı olmadığının anlaşılması ve çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından ESKAT ekibi iple iniş yaparak, Türk bayrağını, belediye ve ESKAT flamasını açarak tatbikatı tamamladı.

AFET GÖNÜLLÜSÜ OLDULAR

Ayrıca toplanma alanında kurulan Deprem Çadırı'nda; enkaz resimleri sergisinin yanı sıra arama kurtarma malzemelerinin tanıtımı, afet bilinci eğitimi verilmesi ve afet gönüllüsü başvurularının kabul işlemleri yapıldı.

EKİPTE DOKTOR DA VAR, ÖĞRETMEN DE

ESKAT'ta doktordan zabıtaya, öğretmenden mühendise kadar birçok meslek dalından vatandaşın olduğunu ifade eden Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT) İşletme Şefi Nihat Duman, "Ekibimiz profesyonel bir şekilde görev yapmaktadır. Ekibimizde görev alan personelimiz gerekli tüm eğitimlerini almıştır. Tatbikatımızın amacı beklenen afetlere ve depremlere hazır olmaktır. Burada birinci önceliğimiz vatandaşımızı bilgilendirmektir. Van depreminde de yaraları sardık ve burada gördük ki özellikle merdivenler çok güçsüz. Bu yüzden tedbirlerimizi bu yönde aldık. Senaryo gereği yapılan kurtarma çalışmaları başarı ile sonuçlandırdık" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title