Haberler

'Deprem Dede' Ahmet Mete Işıkara Aydın'da Din Görevlilerine Bilgilendirdi

Aydın'da 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma ve Afet Zararlarını Azaltma' Projesi Kapsamında İlçe Müftüleri, Merkezde Görev Yapan İmamlara ve Kur'an Kursları'nın Bayan Öğretmenlerine €˜deprem' Semineri Verildi.

Aydın'da 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma ve Afet Zararlarını Azaltma' projesi kapsamında ilçe müftüleri, merkezde görev yapan imamlara ve Kur'an Kursları'nın bayan öğretmenlerine ‘Deprem' semineri verildi. Deprem Dede Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın önderliğinde Türk Kızılayı tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerinde her zaman olduğu gibi ‘Depremin değil, bilinçsizliğin' öldürdüğü belirtildi.

Aydın Eczacılar Odası Konferans Salonu'nda din görevlilerine yönelik düzenlenen seminere Vali Vekili Mesut Kırcalı, Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak, Kızılay Derneği Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, Aydın merkezde görev yapan imamlar, Kur'an Kursları'nda görev yapan bayan hocalarla birlikte davetliler katıldı.

Toplumun bilinçlendirilmesinde imamların büyük fonksiyonun olduğunu ve bir vaazda bile aynı anda binlerce kişiye ulaşılabildiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, depremle mücadele ve afetlerin en zararla atlatılabilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yaptıklarını söyledi. Işıkara ve ekibi tarafından deprem öncesi ve sonrasında yapılacak işlemlerle ilgili katılımcılara geniş bilgiler verilerek, konuyla ilgili daha geniş bilgileri içeren dokümanlar verildi. Proje kapsamında din görevlileri de belirli aralıklarla görev yaptıkları cami ve köylerde halkı deprem ve doğal afetler karşı bilinçlendirecek.

(İK) 25.06.2008 16:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title