Haberler

"Depram Paraları Maaş Farklarına Ödendi"

Bakan Kılıç, 17 Ağustos Depremi'nde toplanan paranın memur maaş farklarının ödenmede kullandığını iddia etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 17 Ağustos Depremi'nde toplanan paranın memur maaş farklarının ödenmede kullandığını iddia ederek, "Dönemin bir bakanı, biz o 500 trilyon lirayı memur maaş farklarını ödemekte kulandık" dedi, "Devraldığımız Türkiye böyle bir Türkiye idi" dedi.

Adapazarı'nda partisinin Erenler İlçe Gençlik Kolları Olağan Kongresi'ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat KIlıç, AK Parti'nin 10'uncu kuruluş yıldönümünde Türkiye'nin geldiği noktayı değerlendirdi. Bakan Kılıç, Erenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrede, AK Parti dönemi ile öncesinin kıyaslanması gerektiğini belirtti.

"2001 yılında AK Parti kurulmuş olmasaydı, Türkiye'nin üçüncü dünya ülkesi olarak kalacaktı" diyen Bakan Kılıç, "Eğer 14 Ağustos 2001'de AK Parti kurulmuş olmasaydı, Türkiye'deki demokratik rejimin üzerinden vesayet baskısı kalkmayacaktı. 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti kurulmuş olmasaydı, Türkiye darbe dönemlerinin eseri olan eski anayasayı özgürlükçü bir bakış açısıyla değiştirmeye muvaffak olamayacaktı. Eğer 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti kurulmuş olmasaydı, Türkiye demokrasisinin, Türkiye'de insan haklarının ve Türkiye'de özgürlüklerin üzerinden palet izleri kaldırılamayacaktı" diye konuştu.

Bakan Kılıç, partinin, 9 yıllık iktidarı boyunca Türkiye'de büyük değişimlerin altına imza attığını belirterek Marmara Depremi sonrası toplanan yardım paralarına değindi. Kılıç, toplanan yardım paralarıyla memur maaşlarının farklarının ödendiğini iddia ederek şöyle konuştu:

"1999 senesinde Marmara Bölgesi'nde bir deprem yaşandı. Körfez depremi sırasında Türkiye'de koalisyon hükümeti vardı. DSP, MHP, ANAP koalisyon hükümeti. Depremin üzerinden üç beş gün geçti, bir hafta, on gün sonra bölgede kıtlık baş göstermeye başladı. Depremin büyüklüğü nedeniyle Türkiye'ye ulaşan çok yüksek miktarda para var. Devrin gazeteleri 500 trilyon nerede başlığını attı. 500 trilyon nerede? 500 trilyon yurt içinden ve dışından depreme yardım olarak gönderildi. Deprem bölgesinde insanlarımız ekmek ve su bulamıyorlardı. Yardım paraları ortada yok. Gazetelerin sorusuna dönemin koalisyon ortağı olan bir bakan cevap verdi. Dedi ki, 'biz o 500 trilyon lirayı memur maaş farklarını ödemekte kulandık'. Devraldıımız Türkiye böyle bir Türkiye. "

SOMALİ'YE YARDIM

Kuraklık tehdidi altındaki Afrika ülkelerine toplanan yardımlara da değinen Bakan Kılıç, "Bugün Somali'de, Afrika'da kuraklığa dayalı büyük bir kıtlık yaşanıyor. Bugünün Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı önümüzdeki hafta içinde inşallah Somali'ye gidecek. Türkiye'nin ilk etapta Somali'ye ulaştırmakta olduğu yardımların tutarı 100 milyon dolar. Böyle bir Türkiye... Bir dönemler 70 sente, bir litre gaz yağına, bir kutu aspirine muhtacız, böyle bir Türkiye'den bugünün güçlü, sağlam, ekonomisi sapasağlam yerinde olan Türkiye'ye Allah'a şükür ulaşabildik" diye konuştu.

ŞİKE SORUŞTURMASI

Bakan Kılıç kongreden çıkarken, TFF'nin futbolda şike iddialarına ilişkin olarak vereceği kararla ilgili gazetecilerin sorusu üzerine ise şunları söyledi:

"Türkiye Futbol Federasyonu tarafından futbolda şike soruşturması kapsamında ortaya konacak olan karar ve devam eden yargı sürecine biz saygı ve güven duyuyoruz. TFF bugüne kadar bu süreci dirayetle yönetmeyi başarmıştır. Toplumda bir gerilim, kaotik görüntüye yol açmaksızın bu süreci başından itibaren sağlıklı bir şekilde bugüne kadar getirdiler. Gerek federasyon, gerekse yargı sürecinde ortaya çıkacak kararı toplumun da kamuoyunun da saygıyla karşılaması gerekir. Verilecek karar nedir bilmiyorum, ama verilecek olan kararın, hem hukukun, hem vicdanın, hem de yaşananların gereği olan hak ve hakkaniyet kavramlarını koruyan ve gözeten bir karar olacağını umuyorum. Böyle olacağına inanıyorum. "

Kılıç, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin adaylığıyla ilgili bir soruya ise "Türkiye'nin hukukunu gözetmelerini ve ilk defa olarak olimpiyatların halkının çoğunluğu Müslüman bir demokratik rejim idaresinde yapılması yönünde tercih beyan etmelerini gönülden diliyor ve arzu ediyorum. "

KENTE YENİ STAD

Sakarya'ya yapılacak olan yeni şehir stadıyla ilgili olarak da açıklama yapan Suat Kılıç, "Sayın Başbakanımız Sakarya ziyaretinde yeni bir şehir stadı yapılacağının sözünü vermişti. Bu çalışma tamamen bizim kontrolümüzdedir. Biz Sakarya'ya yeni bir şehir stadı yapacağız. Bu konuda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile görüşmelerimiz devam ediyor. Gerekli yazışmalara başlandı, görüşmeler yapıldı. Yakında daha somut adımlar atılacak" diye konuştu. - Sakarya / Adapazarı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title