Haberler

Denktaş Ağızdan Beslenmeye Başlandı

24 Mayıs'tan bu yana yoğun bakım servisinde tutulan KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, servise çıkarıldı ve ağızdan beslenmeye başlandı.

Kalpteki ritm bozukluğuna bağlı olarak beyine giden damarlardan birinde tıkanıklık sonucu sol tarafı felç olan ve 24 Mayıs'tan bu yana yoğun bakım servisinde tutulan KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, servise çıkarıldı ve ağızdan beslenmeye başlandı.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi yoğun bakım bölümünde Denktaş'ın sağlığını kontrol eden doktorlar, düzenledikleri basın toplantısında, Denktaş'ın sağlığıyla ilgili son durumu aktardı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, "Sayın kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş, geçirdiği bir beyin damarı tıkanıklığı neticesinde yoğun bakımda yaklaşık 17 gün kalmış, dün itibariyle servise çıkarılmıştır. Servis, kendisine tahsis edilmiş kapalı bir servistir. Yoğun bakımdan daha az giriş yasağı olan bir servis değil aslında. Aynı şekilde ziyaret yasağı devam etmektedir, enfeksiyondan korumak için" dedi.

Servisin kapalı olduğunu ve içeriye sadece Denktaş'a bakan doktorlar, hemşire ve hastane personeli dışında girişin olmadığını vurgulayan Kaptanoğlu, "Bu, kendisini bu iyileşme döneminde, dışa açık enfeksiyonlardan, hastane dışından gelecek enfeksiyonlara karşı korumak için alınmış bir tedbirdir" diye konuştu.

Denktaş'ın bugünkü nörolojik durumun gayet iyi, bilincinin açık, güzel espriler yaptığını, sandalyede oturur vaziyette koridordan Lefkoşa'yı izleyebildiğini anlatan doktorlar, Dektaş'ın ağız yolundan beslenmeye başladığını kaydetti.

Dektaş'ın burnundaki sondanın muhtemelen pazartesi günü çıkarılacağını belirten doktorlar, sol taraftaki felç durumunun devam ettiğini, bu nedenle akciğer ve sol tarafındaki felç için fizik ve rehabilitasyon tedavisinin devam edeceğini söyledi.

Rehabilitasyon sürecinde Denktaş'ın evine gidebileceğini, ancak enfeksiyon riskinin az olması gerektiğini, en büyük endişelerinin çok kişiyle temas etmesi olduğunu kaydeden doktorlar, bu nedenle yüksek korumada tuttuklarını, kırılgan bir dönemde olduklarını, her şeyin düzelmediğini, ama çok iyi bir durumda olduklarını, bu iyi durumu kaybetmek istemediklerini söyledi. - LEFKOŞA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title