Haberler

    Denizlispor ile hayata tutunan 12 yaşındaki Yunus ve babasının hikâyesi

    Denizli'de yaşayan 12 yaşındaki Yunus Kara, küçük yaşında çeşitli hastalıklarla boğuştu, altı kalp ameliyatı geçirdi.

    Denizli'de yaşayan 12 yaşındaki Yunus Kara, küçük yaşında çeşitli hastalıklarla boğuştu, altı kalp ameliyatı geçirdi. Üstüne bir de babası Bayram Ali Kara beyin kanaması geçirince hayatı altüst olmak üzereydi. Geçen sene ise Denizlispor ile tanıştı ve yaşamı değişti. Futbolla yatıp kalkmaya başladı, doktorların "mucize" demesine rağmen, hayata Denizlispor sayesinde tutundu. Yunus şimdi futbolcuların da en yakın arkadaşı. Takımının Süper Lig’e yükseliş yolculuğunda babasıyla birlikte hiçbir maçı kaçırmadı ve gelecek sezonki maçları iple çekiyor.


    Futbol bir kez daha futbol olarak kalmadı


    Denizli'deki ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi görev edinen Denizli yerel medyası, 12 yaşındaki bir çocuğun yaşama tutunmaya çalıştığını öğrendi. Hemen organize oldular, Yunus Kara ve ailesine ulaştılar. Müthiş hikâye de burada başladı.

    Evlerine yaptıkları ziyarette Yunus'a Denizlispor atkıları ve formaları götürdüler. Geçirdiği zor günlerde moral bulan Yunus, koyu bir Denizlispor taraftarı oldu ve maçları takip etmeye başladı. 12 yaşında altı kez kalp ameliyatına giren Yunus, Süper Lig'e yükselmeye çalışan Denizlispor’la yatıp kalkmaya başlayınca mucize de gerçekleşti. Vücudunun yüzde 70'i felçli olan genç futbolsever, beklenenden çok daha iyi hareket ediyor ve konuşuyor.

    Yunus’un babası Bayram Ali Kara da oğlunun tedavisi için yoğun çaba sarf etti. Oğlunu iyileştirmeye çalışırken beyin kanaması geçirdi ancak o da zor günleri atlattı.

    Ailesi ve Denizlispor tutkusuyla yaşayan Yunus, şu sıralar tek bir cümleyi ağzından düşürmüyor: "Şampiyon Denizli!"

    Babası Bayram Ali Kara, Denizlispor'a şöyle teşekkür ediyor: "Çok zor günler geçirdik ama Denizlispor'un Yunus'u fark etmesi ve ona değer vermesi, Yunus'un hastalığını iyi yönde etkiledi. Artık hayata tutunacağı bir dalı var Yunus'un. Maçları izlemeyi seviyor, stada gideceği günü iple çekiyor. Biz de çok mutluyuz."

    Horozlar'ın futbolcuları da sürece çok büyük katkılarda bulundu ve maddi yardımların yanı sıra manevi olarak da Yunus ve babasının yanında yer aldı. Ligin ikinci yarısında şampiyonluk için mücadele ederken Pamukkale'de Yunus'a bir sürpriz hazırlayan futbolcular, Denizli tribününün genç üyesiyle beraber zaman geçirdi ve ona moral verdi. Yönetim de Yunus’un tamamen iyileşip Denizlispor’un tüm maçlara gelmesini bekliyor.

    Belki de yakın geçmişte İngiltere Premier Lig'de Aaron Mooy veya NBA'de Utah Jazz ile gördüğümüz ve tüm dünyaya umut aşılayan görüntüleri gelecek sezon Süper Lig’de de izleyebiliriz.


    Hazırlayan: Alperen DELİBAŞ



    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Denizlispor Denizli Haberler

    Bakmadan Geçme

    Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title