Haberler

Denizli Valisi Abdülkadir Demir: "Sorunların Çözüm Yolu Eğitimdir"

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, "Eğitim anlamında daha fazla çalışma yapılacak."

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, "Eğitim anlamında daha fazla çalışma yapılacak. Sorunların çözüm yolu eğitimdir" dedi.

Reşat Vural İlköğretim Okulu'nun eski binasını baştan aşağı yenileyen Denizli Belediyesi, binayı engelli çocukların eğitim alacağı bir hale dönüştürerek Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti. Okulda düzenlenen teslim törenine, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Demir, Denizli'nin 2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan engelli ve evde bakımı sağlanan vatandaşlar için ayrılan yardım bütçesinin 51 milyon olduğu ve engelli vatandaşların yalnız olmadığını belirterek, "Eğitim anlamında daha fazla çalışma yapılacak. Sorunların çözüm yolu eğitimdir" dedi.

Zeybekci ise daha önce engelli öğrencilerin bir mahkum gibi evlerden dışarı çıkarılmadığını ve kapıların ardında suçlu gibi yaşadığını kaydetti.

Zeybekçi şöyle konuştu:

"Engelli olmaları bir suçmuş gibi yansıtılan dönemler bitti. Bu çocuklarımız eğitilecek ve topluma faydalı bireyler haline getirilecek. Onlar için elimizden geleni yapmalıyız. Bizim insanımız arlıdır. Onların bulup sorunlarının çözümü için yapılanlar ortada. Denizli Belediyesinin yaptığı bu derslikler çocuklarımız için güzel bir eğitim yuvası oldu."

Engelli çocukların topluma kazandırılması için kurumların üzerine düşeni yapmaları gerektiğini dile getiren Zolan, "Bu engelleri eğitimle aşabiliriz. Fakat gönüllerde ve beyinlerde engeller var önce bunları aşmamız gerekiyor. Engeller kaldırıldığında bu çocuklarımızın neler yapabileceğini göreceğiz" dedi.

Muhabir: Fatma Karakış / Halil Şahin

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Osman Zolan Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title