Haberler

"Denizli Taş Ocağındaki Patlamada Evin Odasına Taş Yağdı" Haberine Tekzip

Güncelleme:

"Denizli'nin Honaz İlçesi Aşağıdağdere Mahallesi yakınında faaliyet gösteren taş ocağında yapılan dinamitli patlatmalar yüzünden mahalleye adeta taş yağıyor." başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Müvekkilim Çetin İnşaat Mal. San. Ve Tic.Ltd.Şti. hakkında www.haberler.com sitesinde 21.11.2017 tarihinde ve devamında yayınlanan " Denizli'nin Honaz İlçesi Aşağıdağdere Mahallesi yakınında faaliyet gösteren taş ocağında yapılan dinamitli patlatmalar yüzünden mahalleye adeta taş yağıyor." başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Haber yapılmadan önce, müvekkil şirket yetkilileriyle köylünün tüm iddia ve beyanlarına karşı savunma ve cevap hakkını içerecek şekilde röportaj yapılmamış, beyanların doğruluğu araştırılmadan, gerçek imajı veren cümlelerle, en önemlisi olaya ait olmayan, ne zaman çekildiği belirsiz bir görüntüyle (bizzat haber yapan ekip tarafından çekilmemiş, bir grup insanın verdiği bir görüntüdür), yine ne zaman nerede çekildiği belli olmayan kaya parçalarının önünde bir vatandaşla çekilen fotoğrafları, köy halkının yönlendirmesiyle siteye koymuş, olayda düştüğü iddia edilen avuç içi kadar taşı büyük kaya parçası diyerek nitelendirmiş, olaya dair kolluk güçlerine verilen şikayet beyanlarından farklı anlatımlar içeren, yasaların öngördüğü şekilde tam ve doğru olarak yazılmayan bir haber yapılmıştır.

Bu nedenle müvekkil şirketin ve yetkilisinin kendi menfaati için insan hayatını tehlikeye atan duyarsız bir kişilik olarak değerlendirilmesine neden olunmuştur.

Müvekkil şirket, taş ocağı işletmesinin açılabilmesi için MİGEM, Çevre ve Orman Bakanlığı, Kaymakamlık, Belediye, Orman Genel Müdürlüğü ve yasal olarak çalışabilmesi için gerekli tüm izinler, Ruhsat, Çed raporu, vs. mevcuttur. Taş Ocağı işletmeciliğinin yapılabilmesi için tüm Resmi Kurumlar uygunluk belgesi vermiştir. 2007 yılından bu yana da faaliyetlerine kesintisiz devam etmektedir. Bu doğrultuda yaptığı patlatmaların tamamı için patlatmadan önce ayrı ayrı izinleri alınmakta, Jandarma'nın kontrolünde patlatmalar gerçekleştirilmektedir. Patlatma öncesi Aşağıdağdere köyünde anons yapılmakta, o sırada da Jandarma hazır bulunmaktadır. Sürekli de MİGEM tarafından da denetlenmektedirler.

Anılan haberin içeriğinde bulunan bilgiler gerçeği yansıtmadığı gibi müvekkilimin ticari itibarını da zedelemiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Çetin İnşaat Mal. San.ve Tic.Ltd.Şti.
Vekili Av.Nilgün Hocek

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Denizli Honaz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title