Haberler

Denizli: Şehit Cenazesi Denizli'de Toprağa Verildi

Bingöl'de, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Piyade Er Ömer Yankayış'ın cenazesini taşıyan ambulansı durdurarak tabutu alan binlerce kişi, uzun süre cenazeyi askerlere teslim etmedi.

Bingöl'de, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Piyade Er Ömer Yankayış'ın cenazesini taşıyan ambulansı durdurarak tabutu alan binlerce kişi, uzun süre cenazeyi askerlere teslim etmedi.

Bugün öğle namazının ardından Denizli Delikliçınar Yeni Camii'nde cenaze namazı kılınan şehit erin naşı, daha sonra ambulansa konularak toprağa verilmek üzere Tavas İlçesi'ne bağlı Yukarıboğaz Köyü'ne yola çıkarıldı. Tavas İlçesi girişinde cenazeyi bekleyen binlerce kişi, ambulansı durdurarak cenazeyi kendilerinin taşımak istediğini söyledi. Burada yaşanan tartışmalar, Tavas Kaymakamı Mehmet Suat İlhan ve Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan'ın araya girmesiyle son buldu ve vatandaşlar şehit erin cenazesini ambulanstan çıkarıp, omuzlarında taşımaya başladı. İlçe girişinden itibaren cenazeyi taşımaya başlayan binlerce kişi, Türk bayrakları açıp terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Bir süre omuzlarda taşınan cenazeyi almak için askeri yetkililer harekete geçti. Cenazeyi vatandaşlardan almak için uzun süre uğraşan askeri yetkililer ile vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Cenazeyi vermek istemeyen vatandaşlar, askerlerin bütün çabalarına rağmen yollarına devam etti. Askeri yetkililer ile vatandaşlar arasında yaşanan gerginlik sırasında Tavas Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, eline mikrofonu alarak vatandaşlara seslendi. Elinde mikrofonuyla vatandaşlarla birlikte yürüyen İlhan, siyasi sloganların atılmamasını istedi. İlçe çıkışına kadar cenazeyi vermeyen vatandaşlar, burada askerlerin yoğun ısrarı üzerine cenazeyi teslim etti. Ambulansa konulan şehit cenazesi, daha sonra Yukarıboğaz Köyü'ne götürüldü.

Tabut içerisinde evine götürülen şehit er Ömer Yankayış, daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title