Haberler

Denizli: Romanya Başkonsolosu'ndan Denizli Valisi'ne Ziyaret

Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Mircea Neata, Denizli Valisi Gazi Şimşek'i Makamında Ziyaret Etti.

Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Mircea Neata, Denizli Valisi Gazi Şimşek'i makamında ziyaret etti.

Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Mircea Neata, ziyarette yaptığı konuşmada, amacının Denizlili işadamları ve sanayicileriyle Romanya'nın sanayici ve işadamları arasındaki ilişkileri geliştirmek olduğunu belirtti. Neata, "Romanya 1 Ocak 2007 tarihi itibariyle Avrupa Birliği'ne (AB) üye olacak. Gönlümüz Türkiye'nin de bir an önce bu birliğe üye olmasından yana. Türkiye ile Romanya arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 4 milyar dolar civarındaydı. Bu yıl ise 5 milyar dolar dolayında olacağını tahmin ediyoruz. Ancak biz istiyoruz ki bu miktarı daha da arttıralım. Bu amaçla daha önce Denizli'den Romanya'ya ticaret heyeti gelmişti. Bu yıl da Romanya'dan Türkiye'ye 3 şehirden ticaret heyetleri gelecek. Ben bu heyetlerin programlarına Denizli'yi de almaları için çaba gösteriyorum. Bu maksatla Denizli'de Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası'na da ziyaretlerim olacak. Denizli ile Romanya ve dolayısıyla Türkiye arasındaki ticaret hacminin artması her iki taraf için de yararlı olacaktır" dedi.

Vali Şimşek ise, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasının, her iki ülkenin de yararına olduğunu, ticari ilişkilerin daha da arttırılmasının Denizlili sanayici ve işadamlarının ihracat imkanlarını arttıracağını ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti. Şimşek ayrıca, Valilik olarak bu tür çalışmaları her zaman desteklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title