Haberler

Denizli: Paü Ve Lecce Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve İtalyan Lecce Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve İtalyan Lecce Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende PAÜ ve İtalyan Lecce Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Lecce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oronzo Limone, PAÜ Arkeoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Celal Şimşek ve Hierapolis antik kenti kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Francesco D'andria katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Lecce Üniversitesi ile PAÜ, Avrupa Konseyi'ni ve Türk Yükseköğretim Kanunu ve bununla ilgili mevzuatı dayanak noktası yaparak, yapacakları ortak çalışmalarını, eğitim öğretim, araştırma, bilimsel ve kültürel işbirliği yapmaya karar verdiğini belirtti.

Lecce Üniversitesi ve PAÜ ortak programlar uygulamayı, bilimsel araştırmalar yapmayı ve eğitim öğretim alanında işbirliği amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Kazdağlı, "Amacımız arkeoloji ve ilgili bilim dallarında, değerlendirme, araştırma ve restorasyonda işbirliği yapmak, ortak projeler yürütmek ve ortak yayınlar yapmak, eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmek veya bu faaliyetlere katılmak amacıyla öğretim elemanı değişimi yapmaktır. Eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılmak üzere öğrenci değişimi yapmak, erasmus programı çerçevesinde, uygulamalı araştırma geliştirme sahalarında bilgi alışverişini sağlayacak ortak sempozyumlar ve toplantılar düzenlemek, öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve öğrenci değişimi yapmak, araştırma ve yüksek lisans alanlarında işbirliği yapmaya karar verilmiştir" dedi.

PAÜ ile işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını belirten Lecce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oronzo Limone, "Bizim de mühendislik alanında çalışmalarımız yeni başlıyor. Bu konuda da çalışmaları genişletmeyi düşündüğümüz projeleri ortak yürütebiliriz. İşbirliği arkeolojik kazaların genişletilmesinde de yarar sağlayacaktır. Geçen günlerde yüksek okul için bir Türk öğrenci bize geldi. Bu sayı gelecek yıllarda daha da artacaktır. Türk okullarında da bizim öğrencilerimiz okuyabilecektir. Bu ortaklığın AB çerçevesinde ortak çalışmalara da sahne olmasını istiyoruz. Ortaklık kültürleri değerlerin aynı güneş altında ortaya çıkarılmasını sağlayacaktır. Kültürel mirasa verilen değer için yapılan bu anlaşmaya imza koymaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ve Lecce Üniversitesi Prof. Dr. Oronzo Limone işbirliği protokolünü imzaladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title