Haberler

Denizli Ögesen Başkanı Özkoçak

Ögesen Başkanı Özkoçak, "Yeni KHK'yla açığa alınan akademisyen sayısı 8 bine ulaşır"DENİZLİ'ye gelen Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, Pamukkale Üniversitesi'ndeki (PAÜ) sendika üyeleriyle bir araya geldi.

Ögesen Başkanı Özkoçak, "Yeni KHK'yla açığa alınan akademisyen sayısı 8 bine ulaşır"

DENİZLİ'ye gelen Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, Pamukkale Üniversitesi'ndeki (PAÜ) sendika üyeleriyle bir araya geldi. Üniversitelerde FETÖ/PDY soruşturmalarında açığa alınan akademisyenlerle ilgili açıklama yapan Özkoçak, şimdiye kadar 3 binin üzerinde akademisyenin açığa ya da görevden alındığını, yeni kanun hükmünde kararnameyle (KHK) bu sayının 7 bin 500 veya 8 bine ulaşacağını söyledi.

ÖGESEN Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, Denizli'ye gelerek PAÜ'de akademisyenlere yönelik FETÖ/PDY soruşturması konusanda üyeleriyle görüşmeler yaptı. Basın mensuplarının üniversitelerdeki FETÖ/PDY soruşturmalarında açığa alınan ve görevden alınan akademisyenlerle ilgili sorularını da yanıtlayan Özkoçak, açığa almaların süreceğini ileri sürdü. Özkoçak, şu anda ülke genelindeki üniversitelerde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sayının 3 bin dolayında olduğunu, açığa alınan akademisyen sayısının 7 bin 500 veya 8 bine ulaşacağını belirterek, "Operasyonlar devam edecek, artık YÖK lağvedildi. Üç partinin anlaşmasıyla yeni bir YÖK yapılanması var. Üç parti bu konuda anlaştı. Yeni Anayasa Komisyonunda yeni bir YÖK yapılanması ve yüksek öğretim kanununun Türkiye'nin ele alınacağı bir organizasyon şeması oluşturuldu. YÖK'ün lağvedilmesi gündeme geldikten sonra üniversitelerdeki yapılanmayı kanun hükmünde kararnameyle, Başbakanlık makamı ve müsteşar sayesinde, bu FETÖ yapılanmasının tamamının çözülmesi ve aynı zamanda bu yapılanmayla ilgili olup, kripto olup bekleyenlerin ya da açığa alındığı halde görevine son verilmeyenlerin işlemleri yapılmaya başlandı. Yüksek ihtimalle bu önümüzdeki 21 Ekim'den önce gelmesi beklenen kanun hükmünde kararname ve sonrasında üniversitelerdeki kriptolar da dahil olmak üzere birçok FETÖ'cünün işini son verilecek. Bu temizlik rahat bir şekilde yapılamıyor" dedi.

Şu an 3 binin üzerinde akademisyenin açığa ya da görevinden alınmış olduğunu ifade eden Özkoçak, "Ancak bu rakam yeni kanun hükmünde kararnameyle beraber 7 bin 500 veya 8 bine ulaşacaktır. Aynı zamanda kriptoların olduğunu da biliyoruz. Burada en büyük sorun onlar. Eski FETÖ'cü olup, kripto olup, bu kanun hükmünde kararnameye göre gönderilen darbe komisyonlarında bulunan hocaların da orda görev alması en büyük sorun. Nedeni ise, bu kriptodan kendilerini çok iyi gizlediği ve eski FETÖ'cü olduğu için, asıl FETÖ'cüler değil de, onlara muhalif gözüken ya da FETÖ yapılanmasıyla büyük bir mücadele eden yapıyı deşifre etmeye başladılar. Bununla ilgili çok büyük rahatsızlık var. Başbakan da bahsetti. En büyük şikayetler üniversitelerden geliyor" diye konuştu.

Kendilerini gizleyen kripto FETÖ'cüler tarafından 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 49. Maddesi ile öğretim üyesi yetiştirme programındaki araştırma görevlilerinin bir gecede 33-A daimi kadrodan 50-D kadroya çevrildiğini belirten Özkoçak, "Bunu maalesef kripto FETÖ'cü dediklerimiz ortaya koydu. Amaçları ise, 13 bin 200 araştırma görevlisini birden FETÖ ile ilişkilendirip, onların görevlerine son verip, yeni akademisyenler ortaya çıkarmak. Akademisyen açığı bulunan ve akademisyen açığının daha fazla ortaya çıkacağı Türkiye'de doktora sonrası atılmalar çok büyük sorun olacak. Başbakan bunlarla ilgili talimatı verdi. 49. Madde ile ilgili işlemler çok hızlı bir şekilde giderilecek. 14 eğitim ve öğretim kurumunun kapatılıp, tekrar açılmasında olduğu gibi kanun hükmünde kararnameyle bu sorunun en kısa zamanda giderileceğini düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title