Haberler

Denizli Kent Sempozyumuna Hazırlanıyor

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve Pamukkale Üniversite Tarafından Denizli Kent Sempozyumu Düzenlenecek. 2-3 Mayıs Tarihleri Arasında Paü Kongre ve Kültür Merkezi'nde Gerçekleştirilecek Sempozyumda Denizli'nin Tüm Yönleri Ele Alınacak.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve Pamukkale Üniversite tarafından Denizli Kent Sempozyumu düzenlenecek. 2-3 Mayıs tarihleri arasında PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek sempozyumda Denizli'nin tüm yönleri ele alınacak.

Düzenlenecek olan Denizli Kent Sempozyu ile ilgili olarak Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. TMMOB İKK Sözcüsü Aydın Yücel ile birlikte sempozyum hakkında bilgi veren Sempozyum Sekreteri Doç.Dr. Cemal Meran, çeşitli sebeplerle Denizli'nin sorunlu bir kent olma tehdidi ile yüz yüze bulunduğunu belirterek, "20. yüzyılın ikinci yarısından başlayarak gelişmiş ekonomilerin dünyanın ekonomik sistemini yönlendirmesi ile yüzyılın en önemli olgusu haline gelen küreselleşme, gelişmekte olan ülkelerin sosyal ve ekonomik politikalarını belirlediği gibi, kentleşme sürecini de etkilemiş ve süreci tüm sorunları ile birlikte son derece eşitsiz bir biçimde dünya ölçeğine taşımıştır. Bu gelişme, özelikle dünyanın az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerinde içinden çıkılması güç yaşamsal sorunlarla boğuşan azmanlaşmış kentlerin doğuşuna kaynaklık etmektedir" dedi. Denizli'de yaşanan sorunların değerlendirilmesi ve kentin gereksinimlerine uzun vadede cevap verecek etkin çözümlerin tartışılacağı bir sempozyum yapacaklarını belirten Doç.Dr. Cemal Meran, "Nüfus ve ekonomik varlık açısından ülkenin önemli illerinden biri durumunda olan Denizli'de yaşanan sorunları geniş kapsamda değerlendirerek, sorunların doğru teşhis edilmesi, kentin gereksinimlerini uzun vadede karşılayacak ve Denizli'yi yaşanabilir kılacak etkin çözümleri, sürecin tüm tarafları ve Denizli halkının katılımı ile tartışacağız" dedi.

(AV-AT-Y) 30.04.2008 15:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title