Haberler

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Çetin."Burada Tasarruf Ettiğimiz Miktarı, Yine...

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kasım Çetin, Kamu Hastaneler Birliği altında hizmet birleştirmeleri ile kar eden bu kurum olmayı amaçlamadıklarını, burada tasarruf ettikleri miktarı, yine vatandaşa sağlık hizmetinin daha kaliteli...

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kasım Çetin, Kamu Hastaneler Birliği altında hizmet birleştirmeleri ile kar eden bu kurum olmayı amaçlamadıklarını, burada tasarruf ettikleri miktarı, yine vatandaşa sağlık hizmetinin daha kaliteli sunulması adına, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi adına kullanacaklarını söyledi.

Aydın Söke Devlet Hastanesi Başhekimliğinden Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine atanan Çetin, Denizli merkez ve ilçelerdeki hastane yöneticileri ve başhekimlerin katılımıyla Denizli Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, kamu hastanelerindeki yeni yapılanma ile ilgili bilgi verdi.

Kamu Hastaneler Birliği'nin Sağlık Bakanlığı'nın uzun süredir yürütmekte olduğu Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında uygulamaya koyduğu ciddi ve devrim niteliğindeki büyük bir projesi olduğunu ifade eden Çetin, şöyle konuştu.

"Sağlıkta hasta memnuniyeti yüzde 80'lere ulaşmışken böylesine büyük bir projeye girişmenin tek bir açıklaması var. Daha iyisini yapmak, daha kalitelisini yapmak, daha uygun maliyetle yapmak. Sağlık yönetimini ilde tek elden yönetmek büyüyen iş yükü nedeniyle zorlaşmıştı. Yönetim sistemi, sağlık çalışanları ve vatandaşımızın beklentilerine cevap vermeyi sağlayacak esneklik ve hızda değildi. Yönetimi hız ve esneklik açısından rahatlatmanın yanı sıra personel ve mali kaynakların daha etkin kullanımı ile ciddi bir tasarrufla birlikte daha kaliteli ve sürdürülebilir sağlık hizmeti sunumu amaçlanmaktadır.

Tüm personel kaynaklarımızı, mali kaynaklarımızı, hepsini biraraya getirip çok daha verimli hizmet sunumunu gerçekleştireceğiz. Mali kaynakların birleştirilmesi ile tasarrufu hedefledik. Kamu Hastaneler Birliği altında bu hizmet birleştirmeleri ile kar eden bu kurum olmayı amaçladığımız anlaşılmasın, biz ticari bir şirket değiliz. Biz burada tasarruf ettiğimiz miktarı, yine vatandaşımıza sağlık hizmetinin daha kaliteli sunulması adına, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi adına kullanacağız."

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Yayıncı: Ramazan Ercan - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Aydın Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title