Haberler

Denizli İşadamları Platformu Tarafından Fransa Hükümetine Gönderilen Mektuba Cevap Geldi

Fransa Ulusal Meclisi Tarafından 18 Ocak 2006 Tarihinde Sözde Ermeni Soykırımı Yasası'nın Kabul Edilmesi ve 12 Ekim 2006 Tarihinde Sözde Ermeni Soykırımı'nın Tartışılmasının Suç Sayılması Haline Getirilmesine Tepki Göstermek İçin Denizli İşadamları Platformu Üyeleri Tarafından Fransa Hükümeti'ne Gönderilen Mektuba Avrupa Uluslararası ve İşbirliği İlişkileri Müdürü Mark Foucault Tarafından Cevap...

Fransa Ulusal Meclisi tarafından 18 Ocak 2006 tarihinde sözde Ermeni Soykırımı Yasası'nın kabul edilmesi ve 12 Ekim 2006 tarihinde sözde Ermeni Soykırımı'nın tartışılmasının suç sayılması haline getirilmesine tepki göstermek için Denizli İşadamları Platformu üyeleri tarafından Fransa Hükümeti'ne gönderilen mektuba Avrupa Uluslararası ve İşbirliği İlişkileri Müdürü Mark Foucault tarafından cevap verildi.

Denizli İşadamları Platformu üyeleri tarafından sözde Ermeni Soykırımı Yasası'nı kabul eden Fransa Hükümeti'ne ve meclis üyelerine tepki göstermek amacı ile toplam bin 141 e-posta ve 364 mektup gönderilmesinin ardından Avrupa Uluslararası ve İşbirliği İlişkileri Müdürü Mark Foucault tarafından, mektuba cevap verildi. Avrupa Uluslararası ve İşbirliği İlişkileri Müdürü Mark Foucault cevabi yazısında Fransa Hükümeti'nin aldığı kararın bir parlamento tasarrufu olduğu, bu yasanın kesinlik kazanmayan ve çok süreçlerden geçmesi gereken hukuki bir prosedürün ilk adımları olduğunu belirterek, "Bu tasarının günümüzde uygulanması mümkün görülmemektedir. Dahası, dost ülke Türkiye ile güzel giden ilişkilerimizi bozacak bir sebep sayılmamalı ve sayılamaz. Bildiğiniz üzere, halklarımız arasındaki sıcak ilişkilerin gelişmesi, özellikle desteklenmesi hususu düşüncemiz varken, ülkelerimiz arasındaki yakınlaşma ve işbirliğine bağlılığımızın yakın takipçisiyiz ve buna gerek duymaktayız" dedi.

(TB-AV-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title