Haberler

Denizli: Gazetecilerden Gaz Maskeli Eylem

Denizli'de Son Günlerde Normal Değerlerin Üzerinde Seyreden Hava Kirliliğinin Önüne Geçilmesi Amacıyla, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Tarafından Gaz ve Ağız Maskeli Eylem Düzenlendi.

Denizli'de son günlerde normal değerlerin üzerinde seyreden hava kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla, Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından gaz ve ağız maskeli eylem düzenlendi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk, eylem öncesi Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Basın Merkezi'nde ağız maskesiyle basın toplantısı düzenledi. Muhabir, foto muhabiri ve kameramanların da gaz ve ağız maskelerini takarak görev yaptığı basın toplantısında konuşan Öztürk, Denizli'de son yıllarda hava kirliliğinin çok arttığını belirterek, "Özellikle sabah ve akşam saatlerinde insan sağlığını tehdit edecek bir kirlilik yaşanmaya başlandı. Sadece resmi kurum ve kuruluşlar ile yetkililerden çözüm beklemek doğru değil. Bu şehirde yaşayan herkesin hava kirliliği konusunda üzerine düşeni yapması gerekiyor. Yaptığımız, bu inançtan kaynaklanan bir eylemdir. Herkes üzerine düşen sorumluluğu bilsin. Hava kirliliği konusunda hassasiyetin artmasını istiyoruz" dedi.

Basın toplantısının ardından yaklaşık 40 gazeteci, gaz ve ağız maskelerini takarak Basın Merkezi önünden Denizli Valiliği'ne kadar yürüdü. Vatandaşlara ağız maskesi ve hava kirliliğinin önlenmesi konusunda bildiri dağıtılan yürüyüşe vatandaşlardan da destek geldi. Binalardaki vatandaşlardan alkışlarla destek alan gazeteciler, yolda bazı vatandaşlara da ağız maskesi taktı.

Gaz ve ağız maskeleriyle Denizli Valisi Hasan Canpolat'ı makamında ziyaret eden Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk ve gazeteciler, yaşanan hava kirliliği konusundaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kentin hava kirliliği gibi en önemli sorunu konusunda basın mensuplarının gösterdiği hassasiyetin kendisini memnun ettiğini belirten Vali Canpolat, "Bahar havası yaşadığımız bugünlerde vatandaşlarımızın soba ve kaloriferlerini yakmaması gerekir. Hem hava kirliliğinden şikayet edip, hem sobalarımızı cayır cayır yakarsak, o zaman kim gelip bu havayı temizleyecek? Kalorifer ve sobalarımızı bir süre söndürelim. İlkbahar havası yaşadığımız günlerde soba ve kaloriferleri yakmamamız gerekiyor. Herkesi tek tek kontrol etme imkanı yok. Bu konuda tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Hava kirliliğini önlemek için hepimizin üzerine büyük görevler düşüyor" dedi.

Vali Canpolat, Denizlili basın mensuplarına ağız maskesi takarak destek verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title