Haberler

Denizli: Denizli'de Yerel Yönetimler

Denizli Belediyesi Tarafından Düzenlenen Eğitim Seminerine Katılan 37 Ev ve Süs Hayvanı Satıcısına Sertifika Verildi. Sertifikası Olmayan Satıcılara İse Satış Yasağı Getirdi.

Denizli Belediyesi tarafından düzenlenen eğitim seminerine katılan 37 ev ve süs hayvanı satıcısına sertifika verildi. Sertifikası olmayan satıcılara ise satış yasağı getirdi.

Denizli Belediyesi'ne bağlı Sağlık ve Veteriner İşleri Müdürlüğü, 5199 Sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu" kapsamında, ev ve süs hayvanı satışı yapan işyeri sahiplerine, hayvanların bakımı ve korunmasıyla ilgili eğitim semineri düzenledi. 20-28 Kasım tarihleri arasında yapılan seminerde, katılımcılara ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa sözleşmesi, soyu tükenme tehlikesi bulunan hayvanlarla ilgili sözleşme, hayvanları koruma kanunu ve yönetmelik, hayvanların satış, barınma ve eğitim yerleri, hayvan ekolojisi, hayvan davranışları ve beslenme konularında geniş kapsamlı bilgi verildi. Eğitime katılan 37 hayvan satıcısı, ilgili yönetmelik gereği sertifikalarını alarak satış yapmaya hak kazanırken, seminere katılmayıp satış yapmak isteyen satıcılara ise yönetmelik gereği yasaklama getirildi. Seminere katılan 37 ev ve süs hayvanı satıcısına sertifikalarını Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan dağıttı.

(SK-AV-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title