Haberler

Denizli: Denizli'de Yerel Yönetimler

Denizli'de Daha Önce Hiç Kullanılmamış Beton Borular, Yağmur Suyu Çalışmalarında Kullanılmaya Başlandı.

Denizli'de daha önce hiç kullanılmamış beton borular, yağmur suyu çalışmalarında kullanılmaya başlandı.

Denizli Belediyesi tarafından altyapı hizmetleri çerçevesinde başlatılan Akçay Kollektör Hattı çalışmalarıyla ilgili olarak Sevindik Mahallesi'nde tören düzenlendi. Törene, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, başkan yardımcıları, eski belediye başkanları Ali Marım ve Ziya Tıkıroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Zeybekci, törende yağmur yağmasında altyapı eksikliğinden dolayı trafiği felç eden ve evlerin su basmasına yol açan olumsuzlukların ortadan kaldırılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. 2006'da en büyük yatırım kaleminin su ve kanalizasyon işlerine ayrıldığını 2007'de de bunun değişmeyeceğini ifade eden Zeybekci, ''Denizli'de ilk defa 2.4 metre çapına 2 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattıyla 1.6 metre çapında kanalizasyon hattı döşüyoruz. Sel suları sonucu ilkel görüntüler tek tek ortadan kalkıyor. Denizli Belediyesi sadece bu sene yağmur suyu için 23 milyon YTL'nin üzerinde yatırım yaptı. 2008 ve 2009 yıllarında ise 200 milyon YTL'ye varan yatırımla su, kanalizasyon ve yağmur suyu konusunda tüm sorunu bitireceğiz. Artık bizim çocuklarımızın bu sorunları olmayacak ve sel baskını tarihi karışacak'' dedi.

Başkan Zeybekci, vatandaşlardan ileride yönetime gelecek yerel yöneticilerden önce altyapıya ağırlık vermesini konusunda uyarıda bulunmalarını isteyerek, sonradan yapılan altyapı hizmetlerinin asfaltın yeniden kazılması gibi masraflara yol açtığını söyledi. Törende, Akçay Kolektör Hattı'nın temeli atılırken, 2.4 metre çapındaki beton dev borular iş makineleri yardımıyla yağmur suyu hattına yerleştirildi.

Akçay Kollektör Hattı, Merkezefendi, Muratdede, Sırakapılar ve Karaman mahallelerinden toplanarak düşük kotlu 29 Ekim Bulvarı, Mekezefendi Caddesi ve Bakırlı Mahallesi'nde su baskınlarına neden olan olumsuzlukları ortadan kaldıracak. 2 kilometre uzunluğundaki yağmur suyu hattı 2.4 metre beton boru kullanılarak inşa edilecek. Ayrıca, 1.6 metre çapında kanalizasyon hattı da aynı güzergahta yapılacak. Enam İnşaat Şirketi'nin yapım ihalesini aldığı Akçay Kolektör Hattı, 3 milyon 893 bin YTL harcanarak yıl sonunda tamamlanacak.

Yağmursuyu hattının tamamlanması ve altyapının tamamlanmasıyla asfaltlama çalışmasına başlanacak.

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Akçay Kolektörü üstünden geçen ve Dokuzkavaklar ile Bakırlı Köprülü kavşaklarını birbirine bağlayacak 2.2 kilometre uzunluğundaki yolu da 27 metre genişliğe çıkartıp 3 şerit gidiş, 3 şeritte geliş şekline dönüştürecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title