Haberler

Denizli: Denizli'de Tekstil Ve Konfeksiyon İhracatında Artış

Denizli'den bu yılın ilk 6 ayında yapılan tekstil ve konfeksiyon ihracatının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.74 arttığı bildirildi.

Denizli'den bu yılın ilk 6 ayında yapılan tekstil ve konfeksiyon ihracatının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.74 arttığı bildirildi.

Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) tarafından yapılan açıklamada, bu yılın ilk 6 ayında yapılan tekstil ve konfeksiyon ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.74 artarak 488 milyon 243 bin dolara yükseldiği belirtildi. Bu yılın Haziran ayı içerisinde kayda alınan tekstil ve konfeksiyon ihracatının ise 83 milyon 519 bin dolar olduğu ve geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22 artış gözlendiği kaydedildi. Denizli tekstil ve konfeksiyon ihracatının 3 ana kalemini oluşturan mamullerden bornoz-sabahlık ihracatında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.19, havlu ihracatında yüzde 0.31, çarşaf-nevresim ihracatında da yüzde 13.48 artış gözlendiği bildirildi. Bu 3 kalemin toplam ihracat içindeki payının yüzde 72.36 olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Açıklamada, tekstil ve konfeksiyon ihracatında ilk 3 sırayı alan ülkelerden Almanya'ya yönelik ihracatta yüzde 0.23, ABD'ye yapılan ihracatta yüzde 2.73, İngiltere'ye yapılan ihracatta ise yüzde 17.85 artış olduğu belirtildi. Öte yandan, Avrupa Birliği'ne yapılan ihracatın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.61 artarak 348 milyon 765 bin dolara ulaştığı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title