Haberler

Denizli: Denizli'de İş Kazası

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde, Krom Madeninde Çalışırken Üzerlerine Kaya Parçası Düşen 2 Maden İşçisi Hayatını Kaybetti.

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde, krom madeninde çalışırken üzerlerine kaya parçası düşen 2 maden işçisi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Acıpayam İlçesi Mevlütler Köyü'nde meydana gelen olayda, bir krom işletmesinin galeri girişinden 2 kilometre içeride ve 250 metre derinlikte yaklaşık 2.5 metre yükseklikte olan tünelde, taş parçası düşmesi neticesinde maden işçileri Bilgi Alabaş (41) ve Kamil Aslan (31) başlarından aldıkları yara nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti. Acıpayam İlçesi Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılırken, "ihmal ve kazaen ölüme sebebiyet vermekten" işletme sorumlusu R.B. ile şirket hakkında soruşturmaların sürdüğü belirtildi.

İki işçinin ölüm haberi yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Yapılan otopsilerin ardından işçilerden Bilgi Alabaş'ın cenazesi memleketi olan Akalan Beldesi'ne, Kamil Aslan'ın cenazesi de Mevlütler Köyü'ne götürüldü. Ölen işçinin eşi Alime Alabaş küçük oğlu Mevlüt'e sarılarak gözyaşı dökerken, olayın nasıl olduğu hakkında hiç bir bilgi olmadığını söyledi. Bilgi Alabaş, Akalan Beldesi'nde Cuma namazına müteakip ardından kılınan cenaze namazından sonra belde mezarlığında toprağa verildi.

Olayda hayatını kaybeden Kamil Aslan'ın evi de başsağlığı ziyaretlerine gelenlerle dolup taştı. Aslan'ın yakınları, birkaç ay önce aynı maden ocağında bir kişinin daha hayatını kaybettiğini belirterek, "Yetkililer gerekli önlemler almıyor. Böyle giderse daha nice canlar gidecek. Bir an önce tünelde gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz" dedi.

Kamil Aslan, Mevlütler Köyü'nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title