Haberler

Denizli'den Kısa Kısa

Birim alandan daha fazla ürün elde etmek için ekilen "Ceyhan 99" adlı buğday çeşidinin hasadı dolayısıyla tarla günü düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce birim alandan daha fazla ürün elde etmek için Merkezefendi ilçesine bağlı Salihağa Mahallesi'ndeki bir tarlaya ekilen "Ceyhan 99" adlı ekmeklik buğday çeşidinin hasadı dolayısıyla tarla günü düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, konuşmasında, ekim alanları azalmasına rağmen yeni tohum çeşitleriyle birim alandan daha fazla ürün elde edilmesiyle hububat üretiminde düşüşün söz konusu olmadığını belirtti.

Gerek tarla gerekse bağ bahçe bitkilerinde tescil edilen ve Denizli ekolojisine uygun yeni çeşitlerin tanıtımı için ilin değişik yerlerinde deneme parselleri kurduklarını kaydeden Kutlu, biçerdöverle yapılan hasatta verimin dekarda 680 kilogram olarak ölçüldüğünü, ayrıca 115 santimetreye ulaşan sap yüksekliğinin de saman miktarının fazla olacağını gösterdiğini dile getirdi.

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de kaliteli ve yüksek verimli çeşitlerin yaygınlaştırılmasıyla hem çiftçilerin gelirinin artacağını hem de bu mahsulü işleyen sanayicinin daha kaliteli hammadde bulabileceğini ifade etti.

-CHP ve MHP'nin çatı adayı önerisi

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı çatı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önermesiyle ilgili, yerel seçimlerde başladığını ileri sürdüğü iki parti arasındaki ittifakın, cumhurbaşkanlığı seçiminde de devam ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"CHP ve MHP, tek bir parti olmaya doğru adım adım ilerliyor. Belki genel seçimlerde CHP ve MHP kalmayacak, bir parti olarak seçimlere girecekler. Kurucularının kemiklerinin sızlatıldığı ve fetret dönemlerini yaşayan bu partilerin tabanlarının buna müsaade etmeyeceği aşikar ama yönetici kadrosu, taban görüşü falan dinlemiyor. Hiçbir siyasi tecrübesi olmayan, kendi oylarını dahi bölecek, Türkiye'yi ilk defa 27 yaşında görmüş, Mısır'daki darbeye darbe diyememiş bir kişiyi, sırf Recep Tayyip Erdoğan gitsin düşüncesiyle cumhurbaşkanı adayı yapmaya çalışıyorlar." - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title