Haberler

Denizli'deki Törende Vali Duygulandı

Kutlamalalar, ilk ve orta dereceli okullardan öğrencilerin yanı sıra asker, esnaf birlikleri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin geçişinin ardından sona erdi.

Ulu Önder Atatürk'ün Türk milletine hediyesi olan Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıldönümü Ege Bölgesi'nde coşkuyla kutlandı. Aydın, Uşak, Muğla, Denizli, Çanakkale ve Manisa'da, kamu kurum ve kuruluşları, sokaklar ve evlere Türk bayrakları ve Ata'nın posterleri asıldı. Vatandaşlar serin ve yağmurlu havaya rağmen stadlara ve spor salonlarındaku kutlamalara akın etti. Kutlamalarda öğrenciler şiir ve kompozisyonlar okuyup, halk oyunları gösterileri sundu.

YAĞMUR ALTINDA KUTLADILAR

Cumhuriyet'in kuruluşunun 87'inci yıldönümü Uşak'ta coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde Uşak Valisi Özdemir Çakacak'ın makamında tebrikleri kabulüyle başlayan kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde devam etti. Zaman zaman yağan yağmurdan öğrenciler şemsiye açarak korundu. Kutmalara yaklaşık bin kişi katıldı.

Vali Özdemir Çakacak, MHP'li Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan'ın vatandaşın bayramını kutlamasıyla başlayan program, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisi ile devam etti. Vali Özdemir Çakacak törendeki konuşmasında, Cumhuriyet'in millete yepyeni ufuklar açan emsalsiz bir destan olduğunu ifade etti.

Kutlamalalar, ilk ve orta dereceli okullardan öğrencilerin yanı sıra asker, esnaf birlikleri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin geçişinin ardından sona erdi.

ASKERLERE SEVGİ GÖSTERİSİ

Muğla'daki Cumhuriyet bayramı kutlamaları ise saat 09.00'da Vali Fatih Şahin'in makamında protokol üyelerini kabulüyle başladı. Tebriklerin kabulünün ardından kutlamalara Atatürk Stadı'nda devam edildi. Vali Fatih Şahin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun ve CHP'li Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, halkın bayramını kutladı. Vali Şahin, ''Büyük önderimiz Atatürk, milletimizden aldığı güçle Cumhuriyet'i kurduktan sonra, koruma ve sonsuza kadar yaşatma görevini, yüce Türk milletine vermiştir. Bizler de, Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yolda, onun ilkelerinin ışığında ilerlerken, sürekli çalışmayı ve birliğimizi korumayı kendimize ilke edinmeliyiz' dedi. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Karma Jimnastik Grubu ile Muğla Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri büyük alkış aldı. Tören geçişinde, vatandaşlar ayağa kalkarak askerlere büyük sevgi gösterisinde bulundu.

TÜRK BAYRAKLARIYLA KATILDILAR

Cumhuriyet Coşkusu Bodrum'da ise Şehir Stadyumu'nda yaşandı. Töreni Kaymakam Feridun Cemal Özdemir, Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve Kara Kuvvetleri Kamp Eğitim Merkezi Komutanı Albay Deniz Şayan ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi izledi. Bodrum'daki 11 okuldan 4 bin öğrenci ve 300 öğretmenin katıldığı törenlere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi damgasını vurdu. Ellerinde Türk bayrakları ve ''Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' yazılı pankart ile katılan tören alanını bayraklarla adete kırmızıya boyayan Umurca İlköğretim Okulu öğrencileri uzun süre alkışlandı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Marmaris'te Atatürk Anıtı'na çelen konulması ve Cumhuriyet yürüyüşüyle başlayan kutmalar Şehir Stadı'nda devam etti. Kutlamalara, Kaymakamı Serdar Polat, CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral Şafak Yürekli ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyelerinin halkı selamlamasından sonra Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri halk dansları gösterisi sundu. Yaklaşık bir saat süren törenler, Marmaris Sabancı Anadolu Lisesinin modern dans topluluğunun sergilediği tango gösterisinin ardından İlçedeki ilk ve orta dereceli okulların yürüyüşüyle sona erdi.

BALIKESİR'DE SOĞUK HAVA

Cumhuriyeti'in kuruluşunun 87. yıldönümü Balıkesir'de de coşkuyla kutlandı. İlk tören Balıkesir Valiliği'nde yapıldı. Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Okullar Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç ve MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok tebrikleri kabul etti.

İkinci tören havanın soğuk ve yağışlı olması nedeni ile Kurtdereli Spor Salonu'nda yapıldı. Vali Arslan'ın günün önemini belirten konuşmasının ardından ilköğretim okulları arasında yapılan ''Cumhuriyet' konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. tören öğrencilerdin okuduğu şiir ve Mehmetçik İlköğretim Okulu'nun folklör ekibinin gösterisiyle sona erdi.

VALİ DUYGULANDI

Denizli'de düzenlenen törenlerde ise Vali Yavuz Erkmen duygu dolu anlar yaşadı. Yağmur nedeniyle Denizli'de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ilk bölümü Gençlik Spor İl Müdürlüğü Merkez Spor Salonu'nda yapıldı. Resmi geçit töreni ise 31 Ekim Pazar günü saat 10.30'da yapılacak. Salonun tıka basa dolduğu törende, bir konuşma yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir devlet olduğunu ve kimsenin bu gücü küçümsememesi gerektiğini belirten Erkmen'in, özellikle Çanakkale Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili konuşmasında gözleri doldu. Erkmen, ''Çanakkale'de birbirini tanımayan insanlar, birkaç metre ötesindeki siperde arkadaşının şehit olduğunu biliyor. Biraz sonra kendisinin de onun yerine geçip şehit olacağını bilip koşa koşa oraya gidiyor. İşte bu vatan sevgisidir' dedi.

TÖRENDE ÜŞÜDÜLER

Manisa'da Cumhuriyet Bayramı kutmalararı hükümet Konağı önünde 10 derece hava sıcaklığında yapıldı. Törene katılan protokol üyeleri ve öğrenciler serin hava nedeniyle üşüdü. Kutmalara, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Mehmet Çerçi, MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar atıldı. Konuşmasının ardından Vali Güvenç, hafta boyunca yapılan ilköğretim, lise ve dengi okullarda yapılan şiir, kompozisyon ve spor dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini dağıttı. Tören, askeri birlik, okullar ve sivil toplum kuruluşlarının tören geçişi ile sona erdi.

AYDIN'DA KATILIM YÜKSEK OLDU

Aydın İstasyon Meydanı'ndaki Cumhuriyet Bayramı kutmaları Vali Hüseyin Avni Coş, CHP'li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin'in halkı selamlamasıyla başladı. Aydınlılar'ın bu yılki törenlere geçen yıllara oranla daha fazla ilgi göstermesi dikkat çekti. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, törende yaptığı konuşmasında, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet'in kurulmasında emeği geçen, bütün şehit ve gazilerin, isimli ve isimsiz tüm kahramanların aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğini söyledi. Vali Coş'un konuşmasının ardından, kutlamalar Efeler'in zeybek oynaması ve resmi geçit töreni ile son buldu. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu da törende protokoldeki yerlerini aldı. Bukez önceki bayramlarda olduğu gibi Vali Coş ile milletvekilleri arasında bir gerilim yaşanmadı.

Kuşadası İlçesi'nde Özer Türk Stadyumu'nda düzenlenen törenlerde ise belediye herkese ücretsiz Türk bayrağı dağıttı.

DENİZLİ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli?
title