Haberler

Denizli'deki Orman Yangınları

Denizli'nin Kınıklı Beldesinde Çıkan Orman Yangınında Yaklaşık 8 Hektar Alanın, Beyağaç İlçesinde Çıkan Orman Yangınında da Yaklaşık 7 Hektar Alanın Yandığı Öğrenildi.

Denizli'nin Kınıklı beldesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 8 hektar alanın, Beyağaç ilçesinde çıkan orman yangınında da yaklaşık 7 hektar alanın yandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, akşak saatlerinde Kınıklı beldesi Dereağzı mevkiinde bulunan makilik alanda yangın çıktı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kampüsünde görevli 2 işçinin demir kestiği esnada çıkan kıvılcımların kuru otlara sıçraması ile başladığı iddia edilen yangın, kısa sürede büyüyerek makilik alana sıçradı. Vatandaşların ihbarıyla yangın bölgesine çok sayıda arazöz, yangın söndürme işçisi ve 2 helikopter sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alınan yangında yaklaşık

8 hektar makilik alanın yandığı öğrenildi. Makilik bölgede çıkan orman yangının dumanı şehir merkezini de etkiledi. Vatandaşlar ise yangını uzun süre izledi. Bazı vatandaşlar, dürbünle yangını izlemeyi tercih etti.

Öte yandan, Beyağaç ilçesine bağlı Karacaören köyü Eskere mevkiinde çıkan orman yangınında ise yaklaşık 7 hektarlık kızılçam alanı kül oldu. Her iki yangının da kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

(SK-AT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title