Haberler

Denizli'de Zihinsel Engelli Çocuklarda Spor Konferansı Yapıldı

Pamukkale Üniversitesi (Paü) Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu ile Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Tarafından Gerçekleştirilen "Zihinsel Engelli Çocuklarda Spor" Konulu Konferans Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'nde Yapıldı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu ile Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu tarafından gerçekleştirilen "Zihinsel Engelli Çocuklarda Spor" konulu konferans Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'nde yapıldı.

Konferansa, Denizli Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Gürdal Gümüş, PAÜ Spor Bilimleri Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Celal Küçüker, PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İnan Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve davetliler katıldı. Konferansda konuşan PAÜ Spor Bilimleri Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Celal Küçüker, sportif alanda aktiviteler yaptıklarını, engellilerin sportif organizasyonları konusunda Üniversite ve Yüksekokulu olarak destek sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Gürdal Gümüş ise, 2008 faaliyet programlarının birinci basamağını Samsun'da gerçekleştirdiklerini, ikinci adımı Denizli'de attıklarını söyledi. Gümüş, yaklaşık 2,5 milyon engellinin bulunduğunu, amaçlarının engellilerin toplumla bütünleşmesi olduğunu söyleyerek, "PAÜ bu konuda önemli çalışmalar yapmaktadır. Sağlam adımları atacak olan bir ordu var. Burada siz eğitim gören öğrencilere büyük iş düşüyor" dedi. Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Eğitim Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Seyhan Hasırcı, emekli olduğu PAÜ'de böylesi bir organizasyonda eski ekibiylebir araya gelme fırsatı yakaladığı için mutlu olduğunu söyledi. Prof.Dr. Hasırcı, bilgi aktarımının engellilerin sorunlarını çözmede yeterli olmadığını bu alanda akademisyenlerle birlikte sağlam bir temel atılırsa sağlıklı sonuçlar ortaya çıkacağını ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise, engellilerin eğitiminin yalnızca Üniversite ve Milli Eğitim camiasının değil toplumun geniş kesimini kapsadığını dile getirdi. PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İnan Özer, Akademik çalışmalardan ödün vermediklerini söyleyerek, "Genç ve yeni bir üniversiteyiz. Altyapı konusunda eksikleri gidermeye çalışırken, akademik çalışmalardan ödün vermeden ilerliyoruz. Spora önem verdiğimiz göstergelerinden biri de bu toplantının gerçekleştiği Spor Merkezimiz. PAÜ olarak kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği çerçevesinde, toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çok sayıda proje geliştiriyoruz. Yalnız aklın değil, bedenin de gelişiminin birey açısından önemini biliyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney'de, Denizli'de 3 bin 500'e yakın engelli vatandaşın bulunduğunu söyleyerek, "Denizli'de aile hekimliğine geçtik, aile hekimlerimiz sayesinde engellilerin ve engelli sayısının tespitine başladık. Başkasının bakımına muhtaç 630 kişiye 400 YTL'yi aşkın destek sağlıyoruz. Zihinsel Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi Pamukkale'de kuruldu. Engellilere iki asgari ücret veriyoruz. İşitme, görme gibi engellilerle ilgili okulumuz, 700'e yakın öğrencimiz var. Denizli bu alanda şanslı, çünkü eğitime destek veren çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu ve hayırsever vatandaş var" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Zihinsel engelli Çocukların Gelişim Sürecinde Rol Oynayan Etkenler, Özel Olimpiyatlar Dünü Bugünü, Otizmli Çocuklarda Hareket Eğitimi, Zihinsel Engelli Çocuklarda Beden Eğitimine Genel Bakış başlıklı sunumlar yapıldı.

(SK-AT-Y)

18.01.2008 19:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title