Haberler

Denizli'de Yarı Maraton Heyecanı

- Denizli'de yarı maraton heyecanıDENİZLİ - Denizli'de, bu yıl ilki düzenlenen 'Pamukkale Spor Oyunları' çerçevesinde 21 kilometrelik Pamukkale Yarı Maratonu gerçekleşti.

- Denizli'de yarı maraton heyecanı

DENİZLİ - Denizli'de, bu yıl ilki düzenlenen ' Pamukkale Spor Oyunları' çerçevesinde 21 kilometrelik Pamukkale Yarı Maratonu gerçekleşti.

Pamukkale Belediyesi tarafından organize edilen Pamukkale Spor Oyunları yoğun katılımla gerçekleştirildi. Spor oyunları kapsamında yaklaşık 200 sporcunun katıldığı 21 kilometrelik mesafe maraton yapıldı. Yarışma sonunda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi. Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı önünden başlayan tur, Pamukkale travertenleri önünde tamamlandı. Genel klasmanda bayanlar kategorisinde Esma Aydemir birinci olurken, Büşra Nur Koku ikinci, Emine Hatun Tuna ise üçüncülüğü elde etti. Genç bayanlarda Selenay Batı şampiyon olurken, 35-44 yaş grubunda Ayşegül Yılmaz mutlu sona ulaştı.45-54 yaş grubunda ise Ümran Demir birinciliği kazandı.

Maratonda, erkekler kategorisinde ise Ercan Muslu mutlu sona ulaşan isim oldu. Ersin Tekal'ın ikinci olduğu yarışmada Üzeyir Söyleme üçüncü olmayı başardı. Genç erkekler kategorisinde Sengin Ataç şampiyon oldu. 35-44 yaş grubunda Rıdvan Alper Afacan mutlu sona ulaşırken,45-54 yaş grubunda Sezai Toğan ve +55 yaş grubunda da Abdullah Yavuz Ertekin şampiyon oldu. Pamukkale Yarı Maratonu sonunda dereceye giren sporculara, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu tarafından ödülleri teslim edildi.

Törende yaptığı konuşmada Pamukkale Spor Oyunları'nın ilkinin gerçekleştiğini ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "İlk kez yaptığımız spor oyunları gerçekten başarılı oldu. Amacımız gençlerin spor yapmasını teşvik etmek. Pamukkale Spor Oyunları ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu da yaşadık. Bu yarı maratona katılan tüm sporcularımızı kutluyorum. 2018 yılının Mayıs ayında Pamukkale Spor Oyunları'nın ikincisini yapmayı planlıyoruz. Şehir içinden ve dışından yarışmalarımıza katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum. Dereceye giren sporcularımızı da kutluyorum. Tüm Denizli halkına da oyunlarımıza gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum" dedi.

Bu ilki düzenlenen ve üç gün 14 farklı kategoride yapılan Pamukkale Spor Oyunları yoğun katılımla sona ererken, spor oyunlarının Mayıs ayında ilçenin tanıtımına katkı sağlaması amacıyla tekrar yapılması hedefleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hüseyin Gürlesin Pamukkale Denizli Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title