Haberler

Denizli'de Üretilen Rekortmen Domatesler Gürcistan'a Gitti

Denizli’nin Çal ilçesinde bu yıl başlatılan yayla seracılığı kapsamında üretilen ve 600 grama kadar ağırlığa ulaşan Torry cinsi domatesler Gürcistan’a ihraç edildi.

Denizli'nin Çal ilçesinde bu yıl başlatılan yayla seracılığı kapsamında üretilen ve 600 grama kadar ağırlığa ulaşan Torry cinsi domatesler Gürcistan'a ihraç edildi. Bir serada yetiştirilen domatesin tanesi 600 gram ağırlığa ulaştı.

Çal Belediyesi ve Çal Ziraat Odası'nın öncülüğünde bu yıl bölgeye kurulan seraların ilk domates ürünlerinin ihracata gitmesi büyük sevinç yaşattı. İlk hasadı Rusya'ya gönderilen Çal domatesleri, ardından Suudi Arabistan ve Katar pazarına da girdi. İhracatçı bir firma, rekoltesi rekor kıran son dönem domatesleri Gürcistan'a ihraç ederek yeni pazarlarda bulmaya devam ediyor. Domates hasadının son dönemlerinde üretilen domateslerin ağırlıkları rekor kırarak, ortalama 160-180 gram olan Torry cinsi domatesin tanesi 600 gram ağırlığa kadar ulaştı.

Gürcistan'a giden TIR'ı uğurlayan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, "Kısa sürede büyük işler başardık. Başta üreticilerimiz olmak üzere Çal Ziraat Odası yönetim kuruluna, bu projeye emek veren Çal Belediyesi'ndeki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Domates fideleri geçtiğimiz mayıs ayında toprakla buluştu. Bu kadar kısa sürede iç ve dış piyasada aranan ürün oldu. Çal domatesi artık bir markadır. Gelecek yıllarda sera sayısı artacak ve biz Çal'a tersine göçü başarmak için en somut ve en önemli adımı atmış olacağız" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gürcistan Denizli Çal Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title