Haberler

Denizli'de Obezite Hastasının Ölümü

Çağın En Tehlikeli Sağlık Sorunu Olarak Gösterilen Obezite Hastalığından Kurtulmak İçin Ameliyat Olan ve Sonrasında Solunum Yetmezliğinden Hayatını Kaybeden Mahmut Demiray'ın Ölümünün Ardından Tartışmalar Sürüyor. Ameliyatı Gerçekleştiren Prof.dr. Uğur Sungurtekin, Hastanın Daha Önce Defalarca Solunum Sıkıntısı Nedeniyle Hastaneye Getirildiğini Söyledi.

Çağın en tehlikeli sağlık sorunu olarak gösterilen obezite hastalığından kurtulmak için ameliyat olan ve sonrasında solunum yetmezliğinden hayatını kaybeden Mahmut Demiray'ın ölümünün ardından tartışmalar sürüyor. Ameliyatı gerçekleştiren Prof.Dr. Uğur Sungurtekin, hastanın daha önce defalarca solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye getirildiğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geçen hafta aşırı kiloları nedeniyle başvuran 170 kilo ağırlığındaki Mahmut Demiray (26), burada yapılan tetkiklerin ardından obezite teşhisi konulmuş ve mide küçültme operasyonu için ameliyata alınmıştı. Demiray, ameliyattan 1.5 gün sonra yoğun bakım ünitesinde akut solunum yetmezliği ve kalp durması sonucu yaşamını yitirmişti.

Demiray'ın ölümünün ardından ameliyatı gerçekleştiren PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Uğur Sungurtekin, hastanın daha önce sürekli solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye başvurduğunu söyleyerek, "Mahmut Demiray'a şişmanlık hastalığı tanısı konarak izlemeye aldık. Hastanın daha önce yapılan diyetle zayıflama yöntemlerini takiben zayıflayamaması sebebiyle cerrahi tedavi seçeneği sunuldu. Hastanın normal uykusunda solunumunun durması ve ağır solunum yetmezliği gibi

şişmanlık hastalığının yan etkileri bulunması nedeniyle hastanemiz Göğüs Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz Anabilim Dallarında görevli meslektaşlarımızca da incelenmiş ve başka tedavi seçeneği kalmadığından dolayı hastaya cerrahi yolla midesinin küçültülmesi ameliyatının yapılması planlandı."

Sungurtekin, hastanın ağır solunum yetmezliği nedeniyle daha önce de defalarca acil servise başvurduğu ve oksijen alarak tedavi görmek zorunda kaldığının hastane kayıtlarında da mevcut olduğunu söyledi. Hastanın gerekli ameliyat öncesi hazırlık sonrasında operasyona alınmış başarılı geçen bir operasyon sonrasında hastanenin Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalına bağlı Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırıldığını anlatan Sungurtekin, sözlerini şöyle tamamladı: "Hastanın ameliyat sonrası Yoğun Bakım

Ünitesinde izlem altında iken akut solunum yetmezliği ve hemen takiben kalp durması gelişmiştir. Yapılan canlandırma tedavisine cevap vermeyen hasta ne yazık ki aynı gün kaybedilmiştir. Hasta yapılan cerrahi işleme ait bir sorun nedeniyle değil yine aşırı kilosuna bağlı ortaya çıkan solunum yetmezliği nedeniyle kaybedilmiştir."

(SK-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title