Haberler

Denizli'de "Milli Anayasa Forumu"

İP Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, Türkiye'de özgürlükçü, Atatürkçü, ilerici bir anayasa yapmanın mümkün olmadığını ileri sürdü.

İP Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, Türkiye'de özgürlükçü, Atatürkçü, ilerici bir anayasa yapmanın mümkün olmadığını ileri sürdü.

ADD Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca başkanlığında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen "Milli Anayasa Formu"na, İP Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, İstanbul Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan konuşmacı olarak katıldı.

Hasan Basri Özbey, anayasaların, mevcut durumun tespitinin yazılı hale getirilmesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Özbey, şöyle konuştu:

"Yeni anayasa sürecine gelin müdahale edelim. Türkiye'de özgürlükçü, Atatürkçü, ilerici bir anayasa yapmamız mümkün değil...Kimi dostlarımız, kimi iyi niyetli insanlarımızın bu sürece dahil olarak anayasada özgürlükçü, demokratik hükümler koyma çabası içinde olduklarını görüyoruz. Öncelikle bu ham hayalden kurtulmak gerektiğini düşünüyoruz."

Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ise yeni anayasa çalışmalarında ortada somut bir durumun olmadığını kaydetti.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan da yeni anayasa konusunda yapılan çalışmaların tarihin sayfalarında önemli bir yer tutacağını ifade etti.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title